Vrei sa stii cati bani mai ai pe card? Afla cat ar putea castiga bancile din asta

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 22:08

   

Vrei sa stii cati bani mai ai pe card? Afla cat ar putea castiga bancile din asta
Bancomatele iti ofera posibilitatea sa afli cati bani mai ai pe card, insa taxa pe acest serviciu ar putea creste, pentru ca bancile sa obtina venituri in plus.

Daca taxa ar fi de 0,5 euro, institutiile financiare ar castiga 50 de milioane de euro in plus, anual, potrivit unui studiu realizat de NoCash si remis Ziare.com.

Aceasta suma ar fi permis sistemului bancar sa fie pe profit la jumatatea acestui an.

Potrivit datelor BNR, la 30 iunie 2012, 23 de banci inregistrau un profit de 870 milioane de lei, iar 18 banci aveau o pierdere de 1,1 miliarde de lei.

Potrivit studiului, in cazul a sapte banci luate in calcul, s-au realizat aproximativ 110 milioane de interogari de sold, in 2011 si 52 de milioane, in primele sase luni din acest an.Pentru bancile care au fost luate in calcul, tranzactiile de interogare sold la ATM detin intre 30% si 60% din totalul tranzactiilor cu carduri care cumuleaza retrageri numerar, transferuri sau plati rate/facturi la ATM si plati la POS.

De asemenea, bancile ar putea obtine venituri suplimentare odata cu introducerea unui comision minimal si asupra tranzactiilor de plati facturi, prin direct debit sau la ATM. Se va pastra insa gratuitatea operatiunilor de plata facturi doar pe canalele alternative de banca la distanta, Internet&mobile/phone banking.

Teoretic, luand in calcul numarul de tranzactii din prezent, aceste masuri ar genera pentru banci un plus la venituri care ar putea depasi 100 de milioane de euro anual.

Practic, introducerea majorarilor ar duce la o schimbare a comportamentului clientilor care, cel putin din prisma interogarilor de sold, va insemna o contractie imediata a tranzactiilor.

Efectul va fi insa benefic asupra tranzactiilor bancare la distanta, iar bancile au trecut deja la implementare acestei strategii.

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8348 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
jar
rank 5
sa-mi ia banca 2,50 lei la interogare sold...
... si in secunda doi intru in sediul bancii si inchid contul. Am mai inchis un cont curent la o banca unde uitasem citiva zeci de lei si dup vreo doi ani am fost somat sa le platesc 15 lei fiindca comisioanele mincasera banii iar nemernicii nu inchisesera automat contul cind soldul a ajuns la zero.
travis
rank 1
Atentie la magarusi!
BCR,mai nou,cind faci o retragere nu-ti mai tipareste soldul ramas,ptr asta trebuie sa-i interoghezi separat.Nu stiu citi bani iti iau ptr treaba asta(nu tiparesc chitanta),dar oricum este o magarie.Se folosesc de banii tai si-ti mai si iau o gramada de bani ptr asta.
ciuly
rank 3
deci mai bine internet banking
Daca tot dai un ban, macar sa beneficiezi de mai multe optiuni. Sigur, nu vorbesc de bancile unde IB este poate 10-20 lei sau mai mult, dar unde este sub 5 lei, deja merita ca doar oricum verifici soldul minim de 2 ori pe luna, sa vezi ca ti-a intrat salarul.
Nu ma refer la mine care sunt la BT si dau 1 leu pe internet banking si-mi fac mai toate treburile de acolo, dar asa, in general.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor