Vrei sa stii cati bani mai ai pe card? Afla cat ar putea castiga bancile din asta

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 22:08
8881 citiri
Vrei sa stii cati bani mai ai pe card? Afla cat ar putea castiga bancile din asta

Bancomatele iti ofera posibilitatea sa afli cati bani mai ai pe card, insa taxa pe acest serviciu ar putea creste, pentru ca bancile sa obtina venituri in plus.

Daca taxa ar fi de 0,5 euro, institutiile financiare ar castiga 50 de milioane de euro in plus, anual, potrivit unui studiu realizat de NoCash si remis Ziare.com.

Aceasta suma ar fi permis sistemului bancar sa fie pe profit la jumatatea acestui an.

Potrivit datelor BNR, la 30 iunie 2012, 23 de banci inregistrau un profit de 870 milioane de lei, iar 18 banci aveau o pierdere de 1,1 miliarde de lei.

Potrivit studiului, in cazul a sapte banci luate in calcul, s-au realizat aproximativ 110 milioane de interogari de sold, in 2011 si 52 de milioane, in primele sase luni din acest an.

Pentru bancile care au fost luate in calcul, tranzactiile de interogare sold la ATM detin intre 30% si 60% din totalul tranzactiilor cu carduri care cumuleaza retrageri numerar, transferuri sau plati rate/facturi la ATM si plati la POS.

De asemenea, bancile ar putea obtine venituri suplimentare odata cu introducerea unui comision minimal si asupra tranzactiilor de plati facturi, prin direct debit sau la ATM. Se va pastra insa gratuitatea operatiunilor de plata facturi doar pe canalele alternative de banca la distanta, Internet&mobile/phone banking.

Teoretic, luand in calcul numarul de tranzactii din prezent, aceste masuri ar genera pentru banci un plus la venituri care ar putea depasi 100 de milioane de euro anual.

Practic, introducerea majorarilor ar duce la o schimbare a comportamentului clientilor care, cel putin din prisma interogarilor de sold, va insemna o contractie imediata a tranzactiilor.

Efectul va fi insa benefic asupra tranzactiilor bancare la distanta, iar bancile au trecut deja la implementare acestei strategii.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#castiga banci interograre sold, #banci interograre sold card, #interograre sold card , #banci