Cei 5.000 de euro gasiti la toaleta in timpul vizitei papei Francisc nu au fost inca revendicati

Luni, 05 August 2019, ora 16:29
4438 citiri
Cei 5.000 de euro gasiti la toaleta in timpul vizitei papei Francisc nu au fost inca revendicati
Foto: Arhiva Ziare.com

Nicio persoana nu a revendicat pana luni cei 5.000 de euro gasiti de un preot greco-catolic in data de 2 iunie, pe perioada derularii evenimentelor publice prilejuite de vizita Papei Francisc la Blaj.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Alba, comisar sef Luminita Prodan, a declarat ca plicul cu 5.000 de euro pierdut pe Campia Libertatii, in zona toaletelor amplasate in sectorul VIP, nu a fost revendicat, deocamdata, de catre proprietar.

Plicul cu bani poate fi revendicat de la Politia Municipiului Blaj, acolo unde a fost depus in custodie si unde trebuie pastrat timp de sase luni.

Pe perioada derularii evenimentelor publice prilejuite de vizita papei Francisc la Blaj, un preot a gasit un plic cu 5.000 de euro. Plicul era cazut jos, pe podea, intr-una din toaletele amplasate in sectorul VIP.

Preotul a predat plicul cu bani politistilor. Tinand cont de zona in care a fost gasit plicul, pagubasul este un barbat.

Pe Campia Libertatii din Blaj au fost prezenti, atunci, peste 100.000 de oameni, dintre care cateva mii in sectorul VIP.

Potrivit Codului Civil, daca bunul ori pretul nu este pretins de proprietarul originar, el va fi considerat lucru fara stapan si remis gasitorului pe baza de proces-verbal. In acest caz, gasitorul dobandeste dreptul de proprietate prin ocupatiune.

Daca gasitorul refuza sa preia bunul, acesta revine comunei sau orasului pe teritoriul caruia a fost gasit si intra in domeniul privat al acestuia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#plic bani gasit vizita papa Blaj , #bancnote