BNR lanseaza de Craciun o moneda de aur. Iata cat costa

Marti, 25 Decembrie 2018, ora 08:30
7450 citiri
BNR lanseaza de Craciun o moneda de aur. Iata cat costa
Foto: Arhiva Ziare.com

Banca Nationala a Romaniei a lansat in circuitul numismatic, incepand de luni, 24 decembrie 2018, o moneda din aur cu tema Istoria aurului - moneda din aur de 10 ducati Mihai Viteazul.

Conform unui comunicat al bancii, aversul monedei reda o reprezentare ecvestra a domnitorului Mihai Viteazul, inscriptia in arc de cerc ROMANIA, valoarea nominala de 10 LEI, stema Romaniei si anul de emisiune 2018.

Reversul monedei are, in partea centrala, chipul lui Mihai Viteazul asa cum este prezentat pe aversul monedei de 10 ducati Mihai Viteazul, in partea de jos, reproducerea reversului monedei, iar in arc de cerc inscriptia "ISTORIA AURULUI - MONEDA DE 10 DUCATI MIHAI VITEAZUL".

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 500 monede din aur.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare este de 385 de lei.

Monedele din aur cu tema Istoria aurului - moneda din aur de 10 ducati Mihai Viteazul au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#lansare BNR moneda aur Mihai Viteazul , #bani aur