CCR da unda verde legii lui Dragnea care obliga BNR sa aduca aurul in tara

Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 13:18
12571 citiri
CCR da unda verde legii lui Dragnea care obliga BNR sa aduca aurul in tara
Foto: Arhiva Pixabay

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, sesizarea depusa de PNL in legatura cu proiectul legislativ initiat de Liviu Dragnea si Serban Nicolae care prevede ca BNR sa repatrieze 91,5% din aurul depozitat de Romania in strainatate.

CCR a respins sesizarea pe motiv de oportunitate. Prin urmare legea este constitutionala.

Liberalii au contestat in aprilie la CCR actul normativ initiat de parlamentarii PSD Liviu Dragnea si Serban Nicolae, care vizeaza limitarea rezervelor de aur ale tarii din strainatate.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat, la momentul sesizarii CCR, ca PNL nu isi doreste ca aurul Romaniei sa fie transformat in "ghiuluri si inele".

"Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului in tara. Daca va aduceti aminte, ministrul Economiei Badalau, intrebat fiind ce o sa faceti cu aurul Romaniei, o sa facem ghiuluri si inele, asta a declarat domnul Badalau", a afirmat Orban.

La randul sau, deputatul USR Cosette Chichirau sustinea, in aprilie, ca actul normativ va pica la CCR. "Acest proiect va pica la CCR pentru ca incalca tratatul de functionare a UE, articolul 130", a spus ea.

#CCR aur Dragnea BNR , #bani aur
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Acum legea aia t rebuie modificata
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5