Bogatii, tot mai bogati. Peste 5 milioane de noi milionari au aparut in pandemie

Marti, 22 Iunie 2021, ora 23:15
2849 citiri
Bogatii, tot mai bogati. Peste 5 milioane de noi milionari au aparut in pandemie
O treime dintre noii milionari sunt americani FOTO Pixabay

In ciuda pandemiei, care a destabilizat economia tuturor tarilor, numarul milionarilor a crescut in 2020 cu nu mai putin de 5,2 milioane, arata un raport al grupului bancar elvetian Credit Suisse, informeaza EFE.

Inegalitatea averilor s-a adancit in 2020. Credit Suisse estimeaza ca, la finele lui 2020, erau aproximativ 56,1 milioane de persoane cu active de cel putin un milion de dolari, in crestere cu aproape 10% comparativ cu sfarsitul lui 2019.

SUA au fost responsabile pentru aproape o treime dintre cei 5,2 milioane de noi milionari aparuti anul trecut la nivel mondial, in conditiile in care numarul milionarilor americani a crescut cu 1,7 milioane, pana la 22 de milioane. Urmeaza Germania, care a castigat 633.000 de noi milionari. Marea Britanie, ocupanta locului sase in topul tarilor cu cei mai multi milionari, a dobandit 258.000 de milionari si in prezent are 2,5 milioane persoane cu active in valoare de peste un milion de dolari.

De asemenea, alte 41.420 de persoane s-au alaturat in 2020 grupului celor ultra-instariti, cei cu active in valoare de peste 50 de milioane de dolari. Numarul celor ultra-instariti a crescut cu 24% comparativ cu 2019, ceea ce reprezinta cel mai rapid ritm de crestere anuala din ultimii 17 ani, pana la un numar total de 215.030.

In total, avutia mondiala a urcat cu 7,4% in 2020, la 418.300 miliarde de dolari, in principal ca urmare a cresterilor inregistrate in SUA, Europa si China, in timp ce avutia totala a scazut in America Latina si India.

"Nu poate fi negat faptul ca actiunile luate de guverne si bancile centrale pentru a sprijini persoanele si firmele cel mai afectate de pandemie, precum si prin reducerea dobanzilor, au evitat cu succes o criza globala. Reducerea nivelului dobanzilor de catre bancile centrale a avut, probabil, cel mai mare impact. Acesta este motivul principal pentru care pretul actiunilor si pretul caselor a crescut, si acestea s-au repercutat direct asupra avutiei gospodariilor", a declarat directorul de investitii de la Credit Suisse, Nannette Hechler.

Credit Suisse se asteapta la o noua crestere cu 39% a avutiei mondiale in urmatorii cinci ani, pana la 583.000 de miliarde de dolari, in timp ce numarul milionarilor ar urma sa urce cu aproape 50%, pana la 84 de milioane.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#milionari, #bogatii lumii, #averi, #numar milionari , #bani aur