Guvernul alocă 2,7 milioane de lei pentru punerea în siguranţă a barajului Tăul Mare din Roșia Montană

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 21:24
1577 citiri
Guvernul alocă 2,7 milioane de lei pentru punerea în siguranţă a barajului Tăul Mare din Roșia Montană
Tăul Mare din Roșia Montană după scădrea cotei apei FOTO Ion Crișan

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, marţi, două decizii pentru a acorda ajutor unor comunităţi din judeţele Alba şi Buzău.

Astfel, se alocă peste 2,7 milioane de lei pentru punerea în siguranţă a barajului Tăul Mare şi se scot de la Rezervele de stat construcţii modulare pentru familiile afectate de incendiul de la Siriu.

”Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, în format hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba hotărârea prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este abilitat să iniţieze actul normativ pentru alocarea fondurilor necesare lucrărilor de primă urgenţă la barajul lacului de acumulare Tăul Mare din judeţul Alba”, a transmis, marţi seară, Guvernul, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, prin actul normativ ce urmează să fie iniţiat de MDLAP va fi alocată suma de 2.782.088,71 lei din Fondul de rezervă bugetară, fonduri necesare efectuării lucrărilor de primă urgenţă, în vederea punerii în siguranţă a barajului Tăul Mare din judeţul Alba.

Fondurile vor fi alocate având în vedere incidentul petrecut în data de 01.10.2022 la acest baraj al lacului de acumulare, care a impus adoptarea urgenţă a unor măsuri de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roşia Montană.

În acest sens a fost adoptată Hotărârea CNSU nr. 43 din 18 octombrie 2022. Autoritățile din Alba au solicitat suma de 19,5 milioane de lei pentru punerea în siguranță a barajului de la Roșia Montană.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 44 din 18 octombrie 2022, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit scoaterea de la rezervele de stat a 12 construcţii uşoare din elemente modulate, dotate cu aeroterme, pături, saltele, perne şi lenjerii de pat, pentru a fi puse la dispoziţia familiilor afectate de incendiul din satul Muşceluşa, comuna Siriu, judeţul Buzău. Incendiul a avut loc în data de 17.10.2022.

Pentru acest ajutor a fost adoptată Hotărârea CNSU nr. 44 din 18 octombrie 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
#bani, #baraj, #taul mare, #rosia montana, #guvern , #rosia montana