Ce a determinat caderea Bitcoin cu 20% intr-o zi

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 10:19
8294 citiri
Ce a determinat caderea Bitcoin cu 20% intr-o zi
Foto: Arhiva Pixabay

Bitcoin s-a depreciat, marti, cu pana la 20%, la cel mai redus nivel din ultimele sase saptamani, din cauza temerilor investitorilor legate de perspectiva de inasprire a reglementarilor la nivel global.

Cea mai importanta moneda virtuala din lume si-a limitat pierderile pe parcursul tranzactiilor de la New York, la un declin de 18%, la 11.444 dolari pe unitate, cel mai redus nivel de la sfarsitul lunii decembrie, potrivit unui pret compozit calculat de Bloomberg.

Si alte monede virtuale au urmat tendinta negativa a bitcoin. Astfel, valoarea ripple a scazut cu 33%, iar cea a etherum cu 24%, cele doua monede recuperand ulterior o parte din pierderi.

Scaderile au avut loc in urma informatiilor ca ministrul de Finante sud-coreean, Kim Dong-yeon, a declarat ca interzicerea tranzactiilor cu monede digitale este o "optiune reala".

Declaratia a amplificat ingrijorarile deja existente in legatura cu posibila inchidere a pietei de profil din Coreea de Sud, considerata a treia ca marime din lume.

Declinul a fost provocat si de o informatie publicata de Bloomberg, potrivit careia China intensifica masurile de restrictionare a tranzactiilor cu monede virtuale.

In plus, platforma de tranzactionare a monedelor virtuale Kraken a fost inchisa o perioada peste asteptari pentru modernizare.

Citeste si

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...
Comentarii