Elon Musk, despre preturile monedelor virtuale bitcoin si etherum: "Par mari"

Duminica, 21 Februarie 2021, ora 07:24
4353 citiri
Elon Musk, despre preturile monedelor virtuale bitcoin si etherum: "Par mari"

Miliardarul Elon Musk a afirmat sambata, 20 februarie, ca preturile bitcoin si etherum par mari, in conditiile in care criptomonedele au atins niveluri record, iar bitcoin a depasit pragul unei capitalizari de 1.000 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Directorul general al Tesla, ale carui tweeturi recente au alimentat cresterea bitcoin, a facut remarca pe Twitter, raspunzand unui utilizator care a afirmat ca aurul este mai bun dect bitcoin si banii conventionali.

Musk, care a remarcat in aceasta saptamana ca a considerat ca perspectiva de a detine bitcoin ca fiind aventuroasa pentru o companie membra a indicelui S&P 500, a afirmat in tweet: "Banii sunt doar date care ne permit sa evitam inconvenientul barterului. Acestea fiind spuse, preturile BTC & ETH par mari lol".

Bitcoin, cea mai populara criptomoneda din lume, a atins sambata un nou maxim, in tranzactiile din Asia, continuand cresterea din ultimele doua luni, la o zi dupa de capitalizarea sa de piata a depasit 1.000 de miliarde de dolari.

Ethereum, sau ether, este a doua cea mai valoroasa criptomoneda din lume, in functie de capitalizarea de piata si de volumul zilnic al tranzactiilor.

Musk, un sustinator fervent al monedelor digitale, a aparat achizitia recenta de bitcoin, in valoare de 1,5 miliarde de dolari, care a amplificat interesul firmelor mari pentru aceasta criptomoneda.

Bitcoin a atins sambata, 20 februarie, un nou record in tranzactionarea pe piata din Asia.

In acest an, cresterea depaseste 92%.

Bitcoin a crescut enorm si pe fondul rezultatelor bune avute de companii precum Tesla, Mastercard sau BNY Mellon, ceea ce a facut ca increderea investitorilor sa creasca, noteaza Reuters.

Citeste si:
Investitorii în criptomonede, noua țintă sigură a hackerilor. Cum funcționează atacurile
Investitorii în criptomonede, noua țintă sigură a hackerilor. Cum funcționează atacurile
Investitorii în criptomonede au fost puternic afectaţi în acest an de atacuri ale hackerilor şi escrocherii, un motiv fiind că infractorii cibernetici au găsit o cale deosebit de utilă...
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...