Pastele aduce vesti bune pentru angajati, deoarece companiile sunt tot mai atrase de ideea de a oferi tichete cadou.
Popularitatea lor se afla pe un trend ascendent, lucru observat de la inceputul anului, cand au fost introduse noi masuri in noul Cod Fiscal, care faciliteaza acordarea de tichete cadou.
Directorul general al Up Romania, Elena Pap, a exemplificat, intr-un briefing de presa, ca de Ziua Femeii au fost acordate cu 30% mai multe tichete cadou in acest an comparativ cu aceeasi perioada din 2015.
In consecinta, compania estimeaza un avans de 20% cu ocazia Pastelui, in raport cu anul anterior.
Modificari in Codul Fiscal
Daca pana anul trecut toate tichetele cadou se supuneau impozitului pe venit de 16%, incepand cu ianuarie 2016 acestea sunt neimpozabile si pot fi acordate in cuantum de 150 de lei pentru fiecare persoana, daca sunt oferite cu urmatoarele ocazii: 8 martie, 1 iunie, Paste si Craciun sau sarbatori ale altor culte religioase.
Totodata, ele sunt scutite de contributiile sociale obligatorii.
O alta noutate a Codului Fiscal este ridicarea pragului de deductibilitate a cheltuielilor sociale, in categoria carora se includ si tichetele cadou, la calculul impozitului pe profit, de la 2% la 5% din fondul de salarii.
In plus, noul regim fiscal stabileste posibilitatea acordarii de tichete cadou neimpozabile, cu ocazia Pastelui, Ziua Copilului si Craciunului, atat copiilor minori, cat si parintilor si salariatilor fara copii, daca tichetele pentru fiecare persoana se incadreaza in suma de 150 de lei.