Brokerii londonezi, mesaj catre UE: Suntem fericiti sa mergem mai departe singuri

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 14:32
6367 citiri
Brokerii londonezi, mesaj catre UE: Suntem fericiti sa mergem mai departe singuri
Foto:hotels.com

Bancherii din Londra, locul unde se afla cea mai mare bursa de valori din Europa, cea mai mare piata a derivatelor si cele mai mari companii de brokeraj, au un mesaj pentru liderii europeni care vor mai multa integrare: "Suntem fericiti sa mergem mai departe singuri".

Centrul financiar al Londrei isi cauta parteneri dincolo de zona euro, dupa ce primul ministru britanic, David Cameron, s-a opus modificarii tratatului european la summit-ul de saptamana trecuta, informeaza Bloomberg.

"Nu cred ca viitorul Londrei este in totalitate dependent de Europa", a declarat Terry Smith, director la compania de brokeraj Tullett Prebon.

"Decizia lui Cameron ar putea schimba viitorul Londrei. Ne-am putea intoarce in istorie, cand eram centrul de servicii financiare pentru intreaga lume, inclusiv pentru locurile cu care am avut legaturi istorice: Cele doua Americi, Asia, Africa si parti din Europa", a continuat acesta.

Cameron si-a justificat decizia de a nu se alatura celorlalte 26 de state prin faptul ca apara serviciile financiare ale Londrei. Premierul britanic a incheiat negocierile cu presedintele francez Nicolas Sarkozy si cu cancelarul german Angela Merkel, fapt care i-a adus criticile partenerilor sai de coalitie liberal-democrati, cum ca Marea Britanie nu va mai avea nici un rol decizional in Europa.

Londra este cea mai mare piata din lume in privinta derivatelor avand ca suport rata dobanzii, cu un venit de 1,4 trilioane de dolari zilnic, sau 46% din venitul total global, potrivit Bank for International Settlements.

De asemenea, in Londra se afla cea mai mare piata de schimb globala si sunt prezente 251 de banci, mai mult decat in oricare alta tara.

"Orasul respira usurat", a comentat Steven Bell, economistul-sef al fondului de hedging GLC cu privire la decizia lui Cameron.

"Pentru economia britanica, decizia este echivalentul unor resurse infinite de petrol din Marea Nordului", a concluzionat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#bancheri Londra summit Cameron, #servicii financiare Londra bani, #summit UE veto Cameron , #brokeraj