Cum sa alegi un broker prin care sa investesti la bursa?

Marti, 22 Iulie 2014, ora 08:56
5383 citiri
Cum sa alegi un broker prin care sa investesti la bursa?

In cautarea unor oportunitati mai bune de investitie, tot mai multi dintre noi incep sa se indrepte catre pietele de capital. Investiile pe pietele de capital se fac prin intermediul unui broker autorizat. Pe piata de capital, exista o oferta variata de brokeri, asa ca trebuie sa stii cum alegi partenerul in investitii. Siguranta in tranzactionare, costurile si experienta sunt cateva din criteriile esentiale de care trebuie sa tii cont.

Experienta pe piata de capital este foarte importanta. Un broker care activeaza de multa vreme iti va asigura un personal experimentat, competent si capabil sa identifice si sa reactioneze la oportunitatile din piata.

Siguranta in tranzactionare este un alt criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un broker. El trebuie sa fie autorizat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Astfel, vei sti sigur ca acesta este si contribuabil la Fondul de Compensare a Investitiilor, institutie care are rolul de a asigura o garantie pentru bani similar fondurilor de garantare de pe piata bancara sau de asigurari. Verifica daca platforma de tranzactionare este auditata periodic, in vederea asigurarii unei bune functionari tehnice si operationale.

In plus, un broker autorizat este obligat sa tina evidenta banilor clientilor in conturi bancare separate de propriile conturi. Mai mult, un broker longeviv presupune si un numar de clienti multumiti, care beneficiaza de serviciile acestuia in mod regulat.

In cazul in care vrei sa tranzactionezi online, prin intermediul unui software specializat sau platforma, inainte de a investi, trebuie sa te asiguri ca poti accesa si utiliza platforma in conditii lejere. Avand in vedere dinamica pietelor de capital, trebuie sa ai acces la platforma de aproape oriunde ai o conexiune la internet. In cazul in care nu ai acces la internet, brokerul trebuie sa -ti asigure o linie telefonica, pentru orice operatiune dorita.

Un alt criteriu consta in rapiditatea brokerului in operatiunile cu bani. Astfel, depunerile si retragerile de bani trebuie sa fie facute in timp util. Un broker care lucreaza cu banci din Romania iti poate asigura un transfer rapid si costuri scazute.

Gama de instrumente financiare oferita de broker este un criteriu important mai ales pentru investitorii experimentati. Cu cat ai acces la mai multe tipuri de investitii cu atat mai bine poti obtine o dispersie mai mare a riscului. De aceea este vital sa nu fii limitat la oportunitatile unei singure burse.

Pentru investitorii incepatori este esentiala relatia cu brokerul. El trebuie sa te trateze cu rabdare si si sa te ajute sa identifici solutia potrivita tie. Astfel, devine vital sa poti comunica cu un broker care sa iti acorde atentie, sa iti puna la dispozitie un program educational adecvat, precum si consultanta din partea unui personal cu experienta, rapoarte de analiza si asistenta.

Tranzactionarea presupune si costuri. Pe de o parte sunt tarifele percepute de piata, iar pe de alta parte comisioanele brokerului. Atentie insa cand va este prezentata oferta daca costul final include sau nu taxele pietei. Ceea ce trebuie sa cauti este un serviciu de tranzactionare deschis pe baza unui contract transparent si fara costuri ascunse si care sa fie la un nivel care sa nu afecteze randamentul investitiei.

Pentru a vedea de ce investitorii aleg Tradeville, click aici.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#alegere broker potrivit, #alegere partener investitii, #siguranta tranzactionare broker, #Tradeville broker , #brokeri