Actiunile Avon sub subevaluate - analiza Tradeville

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 20:05
1349 citiri
Actiunile Avon sub subevaluate - analiza Tradeville
Foto: Tradeville

Actiunile producatorului de cosmetice AVON sunt subevaluate din perspectiva multiplilor financiari, a randamentului dividendului si a randamentului asteptat pe unitatea de risc (rata Sharpe), potrivit unei analize realizate de specialistii Tradeville.

Avon, unul dintre marii producatori de cosmetice ai lumii, prezinta un multiplu Price per earnings de numai 17,17 in comparatie cu cea a companiilor cu care societatea a fost comparata si anume, Estee Lauder (EL.N), Beiersdorf (BEIG.DE) si Herbalife (HLF), se arata in analiza Tradeville, remisa Ziare.com.

De asemenea, si ceilalti doi multipli financiari Price per Book Value (6,61) si Price per Sales ( 1,11) arata potentialul mai mare al titlurilor Avon in comparatie cu societatile concurente.

"In urma analizei, se observa redresarea vanzarilor si a profitului din ultimul an si lichiditatea, FCF si gradul de indatorare mai agresive decat ale celorlalte trei companii. Aceasta situatie indica un grad de risc mai mare dar si un potential mai bun de crestere. Avon face parte din sectorul bunurilor de consum non-ciclice pentru care, din perspectiva rotatiei sectoriale, momentul optim de investire este expansiunea tarzie,", se arata in analiza Tradeville.

Rating-ul de guvernanta corporativa acordat de Governance Metrics International este mediu, cele mai notabile reprosuri aduse fiind legate de faptul ca directorul general este si presedintele CA si de modul de inregistrare al unor venituri, cheltuieli si active necorporale.

Urmatorul eveniment notabil pentru companie va fi, joi, publicarea rezultatelor pe trimestrul doi din 2011. In privinta acestora, analistii intervievati de Reuters asteapta, in medie, o crestere de circa 7,6% a vanzarilor si de 22,5% a castigurilor per actiune, fata de trimestrul anterior.

Pentru anul 2011, Avon estimeaza vanzari de circa 11,51 miliarde de dolari (+6%) si un profit operational de 1,21 de miliarde de dolari (+12,5%). Estimarile analistilor din piata sunt similare, +8,7% pentru cifra de afaceri si, respectiv, +14,4% pentru castiguri per actiune, cifre realizabile in contextul rezultatelor din trimestrul intai al acestui an.

T.B.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#actiuni Avon, #cifra afaceri Avon, #profit Avon, #analiza Tradeville , #bursa