Actiunile Electromagnetica, pentru investitorii cu apetit de risc ridicat - Tradeville

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 20:13
2078 citiri
Actiunile Electromagnetica, pentru investitorii cu apetit de risc ridicat - Tradeville
Foto: Arhiva

Pretul tinta al actiunilor Electromagnetica (ELMA), pentru urmatoarele 12 luni, este estimat la 0,349 lei/titlu, potrivit unei analize a firmei de brokeraj Tradeville.

"Daca acceptam ca anul 2012 va fi inceputul unui reviriment economic in tara noastra putem spune ca, pentru investitorii potentiali, contextul sectorial este unul propice. Acesta este motivul pentru care, desi ne asteptam ca cel putin in urmatoarele cateva luni actiunile ELMA sa se afle in continuare sub presiune, sustinem o tinta de pret in crestere fata de valorile actuale", se arata in raportul de analiza al Tradeville, remis Ziare.com.

Pentru urmatorii ani, planurile de dezvoltare a companiei includ dezvoltarea unor capacitati de producere a energiei verzi printr-un lant de micro-hidrocentrale (aflate deja in functiune) si de extinderea activitatilor incepute pe piata corpurilor de iluminat de ultima generatie, cu tehnologie LED.

"Este de remarcat ca Electromagnetica a realizat unele investitii si detine anumite capacitati de cercetare-dezvoltare si productie care i-ar putea permite, pe viitor, sa se reinventeze. Desi nu ne asteptam ca acest lucru sa se intample in viitorul previzibil, trebuie mentionat ca, din 2010, compania proiecteaza si realizeaza corpuri de iluminare ecologice pe tehnologie LED. De asemenea, Electromagnetica a reusit sa achizitioneze si sa dezvolte un numar de 10 micro-hidorcentrale care au, in prezent, o putere instalata de circa 4,7 MW si care, odata ridicata suspendarea primita de Romania din partea ONU, vor produce si venituri suplimentare ca urmare a primirii si valorificarii de certificate verzi", se mai precizeaza in raport.

In prezent, activitatea de furnizare a energiei electrice detine o cota de peste 85% din cifra de afaceri a Electromagnetica si, ca atare, analistii Tradeville considera societatea ca facand parte din sectorul Utilitati - Electric al clasificarii Reuters.

"Clasificarea sectoriala de mai sus poate fi insa una inselatoare, avand in vedere ca sectorul este unul defensiv, iar faptul ca actunile ELMA au un coeficient beta, calculat pe ultimii 5 ani, subunitar (0,74) nu face decat sa intareasca aceasta confuzie. Totusi, daca avem in vedere faptul ca energia electrica poate fi asimilata unui bun fungibil a carui utilitate creste in perioadele de expansiune economica si scade in recesiuni, comportamentul afacerilor "traderilor" de energie este unul pro-ciclic. Pentru acest motiv, conform teoriei rotatiei sectoriale, actiunile companiilor din acest segment de industrie tind sa fie subevaluate (si deci la valori relative optime pentru investitii pe termen mediu si lung) in prima parte a perioadei de expansiune economica", se explica in raport.

Atingerea pretului tinta de 0,349 lei/titlu depinde de o serie de factori, dintre ei remarcandu-se riscul de resurse umane, riscul de piata, riscul operational si starea de ansamblu a economiei si a pietelor de capital. Astfel, desi o investitie in actiuni ELMA, in acest moment, are potentialul de a produce un randament insemnat, ea comporta si importante riscuri care o fac potrivita doar investitorilor cu un profil de risc peste medie.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#actiuni Electromagnetica, #analiza Tradeville, #Bursa Valori Bucuresti , #bursa