Actiunile Erste, bune de cumparat pe termen lung - Tradeville

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 15:01
1982 citiri
Actiunile Erste, bune de cumparat pe termen lung - Tradeville
Foto: Arhiva

Cel mai potrivit moment pentru a investi in titluri din sectorul financiar, inclusiv banci comerciale, este cel de varf al recesiunii si revenire timpurie, iar analistii de la Tradeville recomanda achizitia titlurilor Erste Bank (EBS) pe termen lung, avand in vedere ca, in perioada urmatoare, pretul acestora s-ar putea deprecia.

Analistii firmei de brokeraj au luat in considerare, in urma unei evaluari, un pret teoretic de 22,19 euro (96,34 lei), precum si media estimarilor de pret ale analistilor chestionati de Reuters, de 23,34 de euro, se arata intr-un comunicat al Tradeville, remis Ziare.com.

Banca austriaca de retail Erste Group Bank, listata incepand cu 2008 la categoria international a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), isi desfasoara activitatea atat in Austria cat si in tari ale Europei Centrale si de Est (Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Romania, Croatia, Serbia si Ucraina), dupa ce a adoptat ca strategie de crestere abordarea acestei piete de nisa, ramanand activa si in centre financiare importante ale lumii (Londra, New York si Hong Kong).

Grupul si-a reafirmat recent angajamentul fata de regiunea Europei Centrale si de Est, iar, joi, a numit persoane din managementul grupului in filialele din Romania si Ungaria.

Potrivit analistilor, nivelul de guvernanta corporativa este bun, cel mai important aspect negativ fiind legat de modul de efectuare a unor inregistrari contabile, care au determinat, in luna octombrie, masuri de reevaluare a portofoliului CDS si pierderi de 234 de milioane de euro.

Pentru o perspectiva mai buna asupra datelor financiare ale grupului Erste, analistii Tradeville au prezentat si 3 banci concurente cu active similare si o abordare strategica asemanatoare: Banca Monte dei Paschi di Siena SpA (BMPS), Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB A) si Swedbank AB (SWED A).

Desi toate bancile selectate au niveluri ale solvabilitatii superioare cerintei minime, conform ultimului test de stres derulat de Autoritatea Bancara Europeana (EBA) privind atingerea unui nivel de 9% pentru rata fondurilor proprii de nivel 1, pana in iunie 2012, necesarul de capital pentru Erste Group este de 743 de milioane de euro, iar cel pentru Banca Monte dei Paschi di Siena de 3,27 de miliarde de euro.

Erste Group intentioneaza sa indeplineasca cerintele prin capitalizarea rezultatului reportat si prin vanzarea selectiva de active, dar fara a apela la ajutor din partea statului. Acest fapt coroborat cu pierderea preconizata pentru intreg anul 2011, de 700 - 800 de milioane de euro, ne determina sa credem ca banca nu va plati dividende anul viitor.

Banca va finaliza, in viitorul apropiat, achizitia participatiei de 24,12% din capitalul social al BCR de la societatile de investitii financiare (SIF). Ulterior, publicarea rezultatelor financiare pentru 2011, pe 29 februarie 2012, este cel mai notabil eveniment.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#actiuni grup Erste Bank, #achizitie actiuni Erste, #Bursa Valori Bucuresti , #bursa