Ziare.com

Actiunile Facebook, lansate la tranzactionare pe BVB la Targul de investitii pe Bursa

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 12:43

   

Actiunile Facebook, lansate la tranzactionare pe BVB la Targul de investitii pe Bursa
Actiunile Facebook vor fi lansate la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in cadrul Targului de investitii la Bursa, organizat in perioada 7 - 8 decembrie.

Evenimentul are ca scop promovarea tranzactionarii pe piata de capital in regim autorizat si reglementat, dar si informarea investitorilor cu privire la maximul pe care ei il pot cere si obtine de la un broker. Targul de investitii la Bursa, organizat de societatea de brokeraj Tradeville, ofera vizitatorilor posibilitatea de a discuta cu traderi, brokeri si analisti despre oportunitatile momentului si despre cum pot accesa direct pietele internationale sau achizitiona actiuni ale companiilor straine direct de la Bucuresti, se arata intr-un comunicat al firmei de brokeraj, remis Ziare.com.

Targul are si o componenta educationala, potrivit reprezentantilor Tradeville. "Vizitatorii pot vedea ca bursa este accesibila oricui, indiferent de varsta, sex, pregatire si nivel financiar. Investitia in actiuni aduce pe termen lung randamente net superioare depozitelor bancare, de exemplu. Variantele de care dispune o persoana sunt plasarea banilor in conturi bancare de economii ori investirea pe cont propriu. Bancile ofera dobanzi in jur de 5,5%, rata care se va diminua odata cu scaderea inflatiei. In schimb, daca analizam evolutia indicelui BET, care cuprinde cele mai lichide 10 companii romanesti listate la BVB, obtinem o rata compusa de crestere de 11%, de la lansarea lui in 1998 si pana la sfarsitul lui 2011 si fara a lua in calcul dividendele distribuite de companiile listate. Astfel, alternativa unei investitii pe bursa se arata mult mai roz, insa implica si riscuri pe masura", explica Victor Stanila, PR Manager in cadrul Tradeville.

Vizitatorii pot obtine informatii detaliate despre tranzactionarea actiunilor internationale tranzactionate la BVB si pe pietele internationale prin participarea la seminariile dedicate.

"In plus, am organizat o prezentare si pentru cei care nu au timpul necesar de a investi activ, dar doresc, totusi, sa obtina expunere pe BVB. In cadrul acestui seminar vom prezenta ETF BET Tradeville, care are in componenta sa cele mai lichide 10 actiuni listate la BVB. Vizitatorii au totodata ocazia sa invete sa isi aleaga brokerul in functie de serviciile complementare tranzactionarii pe care i le poate oferi un broker si fiabilitatea aplicatiilor pe care casa de brokeraj i le pune la dispozitie", a mai spus Stanila.

In cadrul targului, Tradeville va prezenta si noile aplicatii de tranzactionare pentru iPad si Android care ofera acces la pietele internationale, dar si aplicatia pentru Windows 8 prin intermediul careia investitorii pot tranzactiona la Bursa de Valori Bucuresti si Sibex.

Targul de investitii la Bursa va avea loc in cladirea Bursei de Valori (IBC Modern) din Bdl. Carol I, nr. 34-36, Bucuresti.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 860 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor