Afla castigatorii competitiei de tranzactionare virtuala Piata de capital 2012

Vineri, 25 Mai 2012, ora 12:40
1183 citiri
Afla castigatorii competitiei de tranzactionare virtuala Piata de capital 2012
Foto: Tradeville

Peste 500 de elevi si studenti din Romania, cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, s-au obisnuit cu riscurile care deriva din plasamentele pe bursa, dar si cu profiturile pe care le-ar putea obtine datorita unei strategii bine definite, in cadrul competitiei de tranzactionare virtuala "Piata de capital" - editia 2012, organizata de Junior Achievement Romania, Bursa de Valori Bucuresti si Tradeville.

Marele premiu, o tableta iPad2, a fost castigat de Maznic Sergiu, care a obtinut un randament de 76,5% in 6 saptamani de tranzactionare. Premiul pentru "cel mai harnic trader", constand intr-un Kindle Reader, a revenit elevului Popa Mirel Flavius, care a realizat 2.548 de tranzactii. Premiul pentru "cel mai variat portofoliu", un iPod, a revenit concurentului Capatana Bogdan, care a tranzactionat 537 de simboluri, se arata intr-un comunciat al Tradeville, remis Ziare.com.

"Competitia "Piata de capital" a fost un exercitiu veritabil pentru tinerii investitori in devenire. Sa tranzactionezi actiuni reale presupune sa fii mereu informat pentru a-ti contura propriul stil investitional intr-un mediu financiar deloc linistit. Recunosc ca apetitul pentru risc a fost foarte ridicat, fapt care a si asigurat evolutii emotionante ale portofoliului in ambele directii. Sunt convins ca fiecare participant a trait din plin aceasta experienta deosebita care cu certitudine se va dovedi foarte utila in momentul realizarii primelor investitii la bursa," a declarat Sergiu Maznic, castigatorul Marelui premiu.

Decernarea premiilor a avut loc in cadrul galei Business Hall of Fame, in prezenta Ancai Dumitru, director general adjunct al Bursei de Valori Bucuresti si a lui Cosmin Marinescu, sales manager Tradeville.

Participantii au administrat, timp de sase saptamani, cate un cont virtual in valoare de 50.000 de lei, prin care au tranzactionat actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti. Concursul s-a derulat pe platforma Tradeville. In cadrul competitiei au avut loc patru intalniri ale partenerilor cu elevi si profesori din Brasov, Targu-Mures, Craiova si Timisoara pentru promovarea competitiei si notiuni de baza despre piata de capital. La aceste intalniri au participat profesionisti de la Bursa de Valori Bucuresti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Tradeville si Junior Achievement Romania.

Concursul face parte dintr-un proiect mai amplu de educatie financiara "Piata de capital", care cuprinde, pe langa competitie, si un program educational in scoala, lansat in anul scolar 2008-2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#competitie tranzactionare virtuala castigatori, #Tradeville tranzactionare virtuala , #bursa