AIG, una din companiile cu cea mai buna evolutie pe bursa in 2010

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 22:17
2530 citiri
AIG, una din companiile cu cea mai buna evolutie pe bursa in 2010
Foto: Daylife

Dupa ce a fost aproape de faliment, fiind salvata in ultimul minut de statul american, care i-a oferit ajutoare de 182 de miliarde de dolari, grupul de asigurari AIG a avut un an 2010 fenomenal.

Astfel, actiunile AIG au fost printre cele mai cautate pe bursa, inregistrand cresteri spectaculoase conform indicelui bursier S&O 500, relateaza CNN Money.

Evolutia pozitiva este cu atat mai surprinzatoare avand in vedere ca baza grupului financiar este inca foarte slaba. In al treilea trimestru din acest an, AIG a raportat pierderi nete de 2,4 miliarde de dolari, de exemplu. De asemenea, in primele noua luni din acest an, grupul a pierdut 3,3 miliarde de dolari.

Exista, insa, si o explicatie logica. In ultimul an, in cadrul procesului de restructurare a grupului, AIG a organizat mai multe oferte publice initiale pentru vanzarea unor divizii, cum ar fi compania de asigurari de viata AIA, pe bursa din Hong Kong, unitatea japoneza AIG Star, precum si AIG Edison catre Prudential Financial, contra sumei de 4,8 miliarde de dolari.

Succesul grupului pe bursa ar putea fi, insa, de scurta durata, avand in vedere ca statul american va incepe vanzarea actiunilor pe care le detine in prezent. Astfel, prin intrarea pe piata a unui numar mare de actiuni, pretul va scadea.

Cand guvernul american a anuntat pentru prima data ca va incepe vanzarea actiunilor, acestea se tranzactionau la pretul de 4,86 de dolari/unitate. Joi, acestea se vindeau la pretul de 4,71 de dolari/unitate.

#vanzare actiuni AIG bursa, #succes bursa AIG , #bursa