Ancheta privind prabusirea preturilor pe Wall Street de joi

Vineri, 07 Mai 2010, ora 15:55
2000 citiri
Ancheta privind prabusirea preturilor pe Wall Street de joi
Foto: Arhiva

Autoritatile americane investigheaza cauzele scaderii bursei din Statele Unite de joi, cu peste 9 la suta, cauzand pierderi de un trilion de dolari.

Potrivit unor surse, scaderea ar fi fost cauzata de faptul ca un trader ar fi introdus date gresite in sistemul informatic, incurcand "miliarde" cu "milioane", iar SEC (comisia ce reglementeaza piata de capital americana) vrea sa determine daca introducerea gresita a datelor a fost intentionata sau nu, relateaza Bloomberg.

De asemenea, SEC va examina masurile de prevenire a acestui tip de greseli, pentru a vedea daca functionau in acel moment. In urma scaderii de pe Wall Street, s-au resimtit si bursele din Europa si Asia.

Purtatorul de cuvant al SEC, John Nester, a declarat ca va fi investigat si daca traderi au incercat sa profite de pe urma haosului creat de scadere, introducand ordine care sa coboare si mai mult pretul unor pachete de actiuni.

Cele mai afectate companii au fost Accenture, Exelon si Philip Morris International, actiunile lor scazand cu peste 90 la suta.

Potrivit Nasdaq OMX Group, tranzactiile a 286 de pachete de actiuni a caror valoare a variat cu peste 60 la suta in timpul scaderii vertiginoase de joi, vor fi anulate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#ancheta Wall Street, #scadere bursa SUA , #bursa
Comentarii
Poza Nedumeritu
Nedumeritu
rank 5
O stire fara de care nu puteam trai. Dar, pe de alta parte, macar acolo se mai fac si ceva anchete. Noi, chiar daca producem placeri "licuriciului" nu mergem chiar atat de departe....