Bursa de pe Wall Street - cel mai prost trimestru de la inceperea crizei

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 11:51
1483 citiri
Bursa de pe Wall Street - cel mai prost trimestru de la inceperea crizei
Foto: socialbarrel.com

Cele mai mari companii listate la Bursa de pe Wall Street au avut cel mai prost trimestru de la inceperea crizei, atat in tranzactii, cat si in investitiile bancare si isi pun intrebari serioase in privinta viitorului afacerilor lor.

JPMorgan Chase & Co., Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs si Morgan Stanley au afisat pierderi de 13,5 miliarde de dolari din activitati de tranzactionare, pentru al treilea trimestru al anului, informeaza Bloomberg.

Venitul din activitatea de investment-banking a scazut cu 41% fata de primul trimestru al lui 2011, la 4,47 miliarde de dolari.

Bank of America a anuntat o scadere de 90% a veniturilor din tranzactii, in timp ce Goldman Sachs a avut cel mai slab trimestru din punct de vedere al finantarii pe piata de capital, din 2003.

Corporatiile nu-si mai maresc capitalul, in timp ce investitorii au vandut activele mai riscante, ingrijorati de faptul ca economia americana ar putea sa scada, iar criza europeana a datoriilor suverane ar putea sa se extinda.

"Microeconomia i-a ajuns din urma pe cei la nivel macro, iar sistemul financiar global a lovit aceste companii", a declarat Charles Peabody, analist la Portales Partners LLC, New York. "Intrebarea este: va lovi in continuare?", a continuat acesta.

Venitul insumat al celor cinci banci, pana acum, este cu 16% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Indexul Standard & Poor's 500 a scazut cu 14% in aceasta perioada, cel mai mare declin din al patrulea trimestru al lui 2008.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#trimestru prost wall street, #Goldman Sachs, #Bank of America, #Wall Street pierderi , #bursa