Bursele asiatice scad, din cauza referendumului din Grecia

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 11:04
881 citiri
Bursele asiatice scad, din cauza referendumului din Grecia
Foto: Daylife

Bursele asiatice au inregistrat scaderi semnificative dupa ce premierul elen, George Papandreou, a declarat ca Guvernul a fost de acord cu organizarea referendumului asupra implementarii masurilor de austeritate.

Liderii zonei euro au fost de acord sa reduca datoriile Greciei cu 50 de procente, in schimbul masurilor de austeritate, insa nu este sigur daca planul va putea fi aplicat. Investitorii au reactionat rapid la acest anunt, indiciele bursier Nikkei 225 pierzand 2,2 la suta, relateaza BBC News.

De asemenea, indicele Kospi, al bursei sud-coreene, s-a depreciat cu 0,6 la suta, iar ASK, din Australia, cu 1,1 procente.

Scaderile de pe pietele asiatice vin dupa ce, marti, indicele american Dow Jones a incheiat cu o pierdere de 2,5%, iar cel londonez, FTSE 100, a inchis in scadere cu 2,2%. In Frankfurt, indicele Dax a pierdut 5 procente, iar CAC 40, din Paris, s-a prabusit cu 5,4 la suta.

Situatia este cu atat mai grava cu cat, potrivit unor sondaje de opinie, grecii ar vota "nu" in cadrul unui referendum, opunandu-se, astfel, unui program de austeritate ce include reducerea salariilor bugetarilor si cresterea taxelor si impozitelor.

In plus, guvernul elene va trebui sa faca fata unui vot de incredere, vineri. De asemenea, unul din liderii partidului de guvernamant si-a dat demisia, reducand semnificativ majoritatea pe care o detine Papandreou. Acest lucru ar putea conduce la o prabusire a guvernului actual, urmata de alegeri anticipate, ceea ce ar intarzia foarte mult planul de salvare al tarii, sunt de parere analistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#burse Asia, #scaderi bursiere, #referendum Grecia , #bursa