Bursele din Asia cresc, dupa promisiunile facute de Federal Reserve

Miercuri, 10 August 2011, ora 10:38
986 citiri
Bursele din Asia cresc, dupa promisiunile facute de Federal Reserve
Foto: Reuters

Bursele asiatice au inceput sa recupereze din pierderile din ultimele zile, miercuri, in urma unei reveniri pe bursa din New York si dupa ce banca centrala americana a promis sa mentina rata dobanzii de politica monetara aproape de zero pentru urmatorii doi ani.

Indicele Nikkei din Japonia a inregistrat o crestere de 1,1 procente, iar indicele MSCI al regiunii Asia Pacific, in afara de Japonia, a urcat cu 2,9 la suta, mai ales datorita marfurilor, piata in care actiunile au sarit cu 3,5 la suta, relateaza Reuters.

Marti, Wall Street a inregistrat cea mai mare crestere dintr-o singura zi din ultimii doi ani, cand indicele S&P 500 a urcat cu 4,7 procente.

"Nu cred ca preturile vor continua sa creasca de la nivelul din prezent, deoarece bancile centrale nu fac nimic pentru a ajuta economia reala, ci doar pompeaza lichiditati in piata, prin achizitia de obligatiuni si prin mentinerea unor rate ale dobanzilor scazute", a explicat Jun Fukashiro, managerul fondului Toyota Asset.

De asemenea, indicele bursier din Australia s-a majorat cu 2,8 la suta. In Europa, contractele futures pe indicele Eurostoxx 50 a crescut cu 1,2%, iar cele pe FTSE 100, cu 0,8%. Pe de alta parte, contractele futures pe S&P 500 au scazut cu 0,2%, sugerand o mica pauza in revenirea puternica de ieri.

"Este posibil ca nivelul minim sa fi fost atins, dar este, inca, prea devreme sa ne pronuntam. In mod normal, cand exista miscari de genul acesta, este nevoie de alte doua saptamani ca sa fim sigur ca nivelul minim a fost atins", a explicat Albert Hung, sef de investitii la Alleron Investment Management din Sydney.

La nivel mondial, indicele MSCI All-Country World a ramas cu 16 procente sub nivelul maxim atins in luna mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#burse Asia crestere, #crestere burse asiatice, #Federal Reserve , #bursa