Bursele din Asia urmeaza SUA in prapastie. Vine randul celor din Europa?

Vineri, 05 August 2011, ora 10:06
3704 citiri
Bursele din Asia urmeaza SUA in prapastie. Vine randul celor din Europa?
Foto: Daylife

Bursele din Asia au inregistrat cea mai mare scadere din luna martie, drept reactie la prabusirea bursei din New York, pe fondul ingrijorarilor privind cresterea economica din Statele Unite.

Indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 4 la suta, in Tokyo, aceasta fiind cea mai importanta scadere din octombrie 2008, relateaza Bloomberg.

Tot in Japonia, indicele Nikei a scazut cu 3,7 la suta, iar indicele Hang Seng din Hong Kong a pierdut 5 procente. Nici Australia nu a scapat de panica investitorilor, indicele S&P/ASX 200 pierzand 4 la suta. Cea mai mare scadere pe piata asiatica s-a inregistrat in Taiwan, unde indicele Taiex a pierdut 5,6 la suta.

Indicele FTSE All-World, ce monitorizeaza cele mai importante burse din lume, a scazut cu 1,1 la suta.

In Europa, bursa londoneza ar putea inregistra reduceri de 2 procente, vineri, ducand pierderile din intreaga saptamana la 11 la suta, potrivit Financial Times.

Joi, bursa americana (care se inchide ultima) a pierdut 4,8 procente, indicele S&P 500 aflandu-se la cel mai scazut nivel din ultimele noua luni. Comparativ cu maximele inregistrate in luna aprilie, scaderea a fost de aproximativ 10 la suta.

Potrivit analistilor, scaderile au drept cauza ingrijorarile investitorilor privind cresterea economica globala, pornind de la faptul ca economia din Statele Unite are rezultate mult mai slabe decat asteptarile.

De asemenea, investitorii sunt ingrijorati de faptul ca masurile de austeritate care se iau atat in tarile din zona euro, cat si in Statele Unite, ar putea provoca o incetinire a activitatii economice. De altfel, cumulate, aceste evenimente ar putea conduce la o noua criza, spun economistii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#scadere burse Asia, #scadere burse Europa, #scadere bursa SUA, #prabusire bursa , #bursa