Bursele din SUA si Europa scad, cele din pietele emergente cresc

Miercuri, 10 August 2011, ora 23:27
1800 citiri
Bursele din SUA si Europa scad, cele din pietele emergente cresc

Bursele din Statele Unite si Europa au avut, miercuri, inca o zi de scaderi, pe fondul temerilor privind evolutia economiei mondiale, insa o crestere suprinzatoare a avut loc pe pietele emergente, precum Brazilia si China.

Indicele Dow Jones Industrial a avut o scadere brusca, dupa ce in ultima sesiune de tranzactionare crescuse cu peste 600 de puncte: miercuri, a avut cea mai mare scadere, de 468 de puncte. Majoritatea indicilor bursieri au avut evolutii ezitante, cu scaderi si cresteri bruste, reflectand deruta si lipsa de incredere a investitorilor, relateaza CNBC.

Indicii S&P 500 si Nasdaq au recuperat o parte din pierderile din ultimele doua zile, insa au ramas la valori mici, pe cand indicele CBOE privind volatilitatea pietei a crescut pana la 38%.

Bursele din Europa au avut parte de asemenea de o sesiune volatila, zvonul privind o posibila scadere a rating-ului Frantei ducand la o scadere brusca. Actiunile bancilor europene au inceput sa scada pe burse, actiunile Societe Generale pierzand chiar si peste 20%. BNP Paribas a avut o scadere de 9,5%, iar Credit Agricole de 12%.

Scaderea actiunilor bancilor a dus la o cadere de aproape 5,5% a indicelui CAC-40.

Ulterior, agentiile de rating Fitch, Moody's si Standard & Poor's au anuntat ca vor mentine ratingul AAA pentru Franta, unul din cei mai importanti creditori ai Europei, insa piata a ramas instabila.

Temerile legate de datoriile uriase ale statelor europene au mentinut tendinta de scadere, indicele Stoxx 600 scazand cu 3,8%. Indicele FTSE 100 a scazut cu 3,1%.

Indicele BUX din Ungaria, dar si indicele WIG20 din Polonia au scazut pentru a opta zi consecutiv, iar indicele Micex din Rusia a scazut cu 4,4%, la cel mai mic nivel din septembrie 2010.

Pe de alta parte, au existat cresteri pe bursele din pietele emergente, arata San Francisco Chronicle, in urma anuntului Federal Reserve de a mentine dobanzile scazute.

Indicele MSCI pentru piete emergente a crescut cu 1,5% la deschiderea Bursei din New York, urcand uneori si pana la 2,4%, pe cand indicele Bovespa al Braziliei a crescut pentru a doua zi consecutiv.

Indicele Shanghai Composite al Chinei a crescut cu 0,9%, in timp ce indicele Taiex al Taiwanului a crescut cu 3,3%. Si indicele Jakarta Composite a crescut cu 3,4% in Indonezia, iar yuan-ul a crescut la un nivel record in raport cu dolarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#burse scadere, #burse SUA, #burse piete emergente , #bursa