Bursele europene in scadere, din cauza alegerilor din Italia

Marti, 26 Februarie 2013, ora 13:06
1256 citiri
Bursele europene in scadere, din cauza alegerilor din Italia

Bursele europene au inregistrat scaderi la deschiderea de marti, din cauza rezultatului incert al alegerilor din Italia, ce a provocat un blocaj politic.

Indicele bursier italian FTSE MIB a scazut cu 4,7 la suta, in timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 1,5 procente, marti dimineata, relateaza BBC News.

De asemenea, bursele din Frankfurt si Paris s-au depreciat cu peste 2 la suta, in timp ce indicele BET, al Bursei de Valori Bucuresti, a pierdut 0,38%. Mai devreme, bursele asiatice au inchis tot in scadere, indicele Nikkei 225 pierzand 2,2%, Hang Seng din Hong Kong 0,8%, iar ASX, din Australia, 1%.

Preturile pentru petrol au scazut, la randul lor, din cauza nesigurantei din zona euro, care ar putea duce la reducerea cererii. Pretul titeiului Brent a pierdut 87 de centi, vanzandu-se la nivelul de 113,57 de dolari/baril.

Bancile au avut cel mai mult de suferit pe bursa, pretul actiunilor principalelor institutii de creditare reducandu-se cu peste 4 procente.

In algerile parlamentare din Italia, coalitia de centru-stanga a castigat majoritatea in Camera Deputatilor, insa nu si in Senat. Din cauza acestei diferente, votul asupra reformelor va fi mult mai dificil de obtinut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#scaderi burse alegeri Italia, #impact burse alegeri Italia , #bursa