Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cererea de anulare a donatiei Romgaz catre stat, respinsa

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 19:10
1862 citiri
Cererea de anulare a donatiei Romgaz catre stat, respinsa
Foto: Arhiva

Tribunalul Sibiu a respins cererea formulata de Fondul Proprietatea impotriva Romgaz Medias privind anularea hotararii Adunarii Generale a Actionarilor Romgaz din data de 30 noiembrie 2010, prin care a fost aprobata realizarea unei donatii de 400 de milioane de lei catre stat.

La acelasi termen de judecata, Tribunalul Sibiu a respins si cererea Fondului Proprietatea privind suspendarea executarii aceleiasi hotarari, se arata intr-un comunicat al Fondului.

"In calitate de actionar minoritar al Romgaz, cu o participatie de 15 la suta, Fondul Proprietatea a votat impotriva acestei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc in data de 30 noiembrie 2010 si a decis sa ia masuri legale impotriva acesteia pentru a se asigura ca drepturile actionarilor Fondului sunt protejate. Prin urmare, Fondul a depus la Tribunalul Sibiu o cerere impotriva Romgaz prin care a solicitat anularea Hotararii nr. 12/2010 a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Romgaz", se arata in comunicat.

Fondul a luat cunostinta de hotararea instantei de judecata in data de 9 februarie 2011, la data primii certificatului emis de instanta.

Potrivit comunicatului, reprezentantii legali ai Fondului Proprietatea vor continua litigiul impotriva donatiei realizate de Romgaz catre statul roman, prin promovarea cailor de atac, in conditiile legii.

De altfel, oficialii Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, au propus si o varianta alternativa donatiei, anume aprobarea unor dividende speciale, platite din rezervele financiare acumulate de actionarii companiei in ultimii ani.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Fondul Proprietatea Romgaz, #donatie stat Romgaz , #bursa
Comentarii
Poza badeacirtan
badeacirtan
rank 5