Articol citit de 9989 ori
Degringolada!
Degringolada e cred termenul care se potriveste cel mai bine "guvernelor" actuale ale PSD.
Una gandesc,alta spun si de facut fac ceva cu totul diferit!
Rezultatul e un haos perfect!
Referitor bursa noastra pot spune ca nu sa dorit dezvoltarea ei deoarece e sensibila la influentele politice.
Au fost si mai sunt politruci care au manipulat actiuni.
Actiunile unor firme aflate in insolventa sunt f scumpe!
Politrucii stiu de ce!
Mai nou e la moda "actiunea la purtator" !!!
Acesti suprasuficienti
inculti ,fara pic de experienta ,au terfelit toate ministerele pe unde s-au perindat!
Dupa parerea mea initiativa PSD-ului de a infiinta Fondul Suveran
de Investitii si Dezvoltare ar fi de ras daca n-ar fi de plans!
Doamne ocroteste-ne pe noi de cei cu mintea odihnita ca ingheti cand afli ce le fata capul!
Aveti niste opinii foarte discutabile:
1."bursele mi se par un fel de escrocherii moderne, cu respectarea unor legi sau reguli financiare, dar fara reguli morale.
- Nu exista societate cu adevarat libera fara libertatea economica iar bursele sunt doar o modalitate de folosire a capitalului. Fara capital nu exista investitii, locuri de munca, educatie, fonduri pentru sanatate, etc.
2."Dar mi se pare mai grav faptul ca nu se pot gasi solutii pentru a rezolva intr-un mod rational si echitabil problema diminuarii profitului unei companii prin cresterea abuziva a cheltuielilor, de exemplu cu servicii si consultatii artificiale cumparate pe sume foarte mari din alte parti."
- In tarile occidentale exista un corp de specialisti de elita care exact cu aceasta se ocupa, sa identifice orice activitate care poate fi taxata (impozitata) si cu cat! Acesti specialisti sunt indispensabili onor organizatii care in Romania isi au corespondentele ANAF si Ministerul de Finante! Dar In Romania sunt promovati nu specialistii ci cei obedienti fata de liderul de partid aflat la guvernare!
Cum vreti sa existe masuri fiscale corecte cand programul de guvernare e gandit de doi penali, Valcov si Dragnea?
De 40-50 ani toti investitorii isi fac investitiile pe burse
Strategia statului este de a-i atrage prin discutii dar foarte putini mai investesc asa, de aici si investitiile scazute.
Nu sunt comicarii, hai sa le spunem aventurisme
PSD (cu Liviu Dragnea in frunte) are un plan precis. Planul este de a modifica ceva pe la procuraturi, pe la justitie si prin codurile penale astfel ca sa indulceasca regimul penalilor actuali si viitori, atat la nivelul intocmirii dosarelor, cat si la nivelul proceselor in instantele de judecata. Si, desigur, posibilitati de scurtare a detentiei prin proceduri de gratiere si amnistie.
Pentru a obtine sprijinul populatiei (in alegeri), PSD vine cu promisiuni de crestere a salariilor si pensiilor, precum si reducerea sau anularea unor taxe platite de cetatenii individuali. Si de aici porneste toata aventura.
Pentru a satisface, macar cat de cat, asteptarile populare, PSD este nevoit sa se transforme intr-un fel de haiduc care ia de la bogati (reprezentati mai ales prin companiile private) pentru a da la saraci.
Saracii nu au cum sa nu priveasca cu simpatie un astfel de plan, asa cum s-a intamplat si in trecut, pe vremea haiducilor istorici.
Toate problemele prezentate sunt discutabile. Nu este suficient sa spunem ca se supara investitorii si cade bursa. Nu sunt specialist in domeniu, nu ma pricep de loc la burse (mi se par un fel de escrocherii moderne, cu respectarea unor legi sau reguli financiare, dar fara reguli morale). Dar mi se pare mai grav faptul ca nu se pot gasi solutii pentru a rezolva intr-un mod rational si echitabil problema diminuarii profitului unei companii prin cresterea abuziva a cheltuielilor, de exemplu cu servicii si consultatii artificiale cumparate pe sume foarte mari din alte parti. O astfel de diminuare de profit inseamna, de fapt, exportul de profit in alte state (si plata impozitului acolo, nu in Romania) si mai ales in paradisuri fiscale. Ori profitul a fost obtinut aici, in Romania, si atat statul, cat si populatia din Romania merita un impozit mai bun, corelat cu dimensiunea afacerii. Dimensiunea afacerii este data in primul rand de cifra de afaceri, profitul putand fi "ajustat" prin tot felul de abilitati si smecherii.
Dupa ce vom rezolva problema impozitarii corecte a adevaratului profit rezultat dintr-o afacere, ma voi exprima si eu impotriva impozitului pe venit (sau cifra de afaceri).
Sigur ca infuzia de capital se face pe burse
Doar n-or sa vina fondurile de investitii pana aici, se uita pe calculator la indicii bursieri. Si exista excedente de mii miliarde dolari care nu au unde sa-i investeasca. Dar mentinerea tinerilor specialisti in afara aparatului bugetar sau descurajarea lor la angajare aici de nepotisme si spagi la angajare nu are cum sa aduca lucruri moderne in modurile de abordare. Si mai sunt si salariile: Cine imparte bastoane ia pensie speciala, salariu de 3-4 ori mai mare decat un intelectual. In strainatate un intelectual castiga pana la de 30 ori mai mult decat aici, cu un salariu pentru ingineri in Sua de 8000 dolari lunar.
Pam pam
Ce s-a votata aia s-a primit! De 27 de ani se intampla sa mergem din inertie si in continuarea programului nu vrem sa realizam ca pestele de la cap se impute, dar se curata de la coada!
de ce
nu atzi continuat si cu o caracterizare adecvata a noului ministru de la educatie, daca tot ati inceput articolul cu refrirea la acesta ? Nu cred ca exista un personaj politic mai inadecvat postului decat acest fost lider sindical, pe al carui chip numai inteligentza nu se poate citi. Cat despre ideia invatzarii matematicii la televizor - poate ca nu e singura ideia novatoare, dar sigur e cea mai nastrushnica a domnului in chestiune - sunteti in masura sa exprimati o parere avizata, de vreme ce sunteti doctor-inginer. In fond, actualul guvern este dovada peremptorie a lipsei de profesionalism a ministrilor, iar activitatea sa este cea mai vizibila dovada a zbaterii sale de a salva fatza de nesalvat a unei actiuni politice fara orizont. Filosofia partidului - sau a sefului de partid, mai degraba - care a impus acest guvern este: daca nu ne salvam, cel putin lasam guvernantilor urmatori o mostenire care sa-i copleseasca. Dar mostenirea in chestiune va fi mai grea pentru popor decat pentru politcienii sortantzi.
Multumesc pentru raspuns
Recunosc, nu ma pricep la burse si efectul jocurilor pe bursa. Dar nu inteleg ce economie poate fi aia care depinde de... jocurile pe bursa.
Mi-as dori actiuni care sa CONSTRUIASCA ceva solid, care sa produca pe termen lung, sa creeze locuri de munca si stabilitate, nu doar miscari de bani de colo-colo cu singurul scopul de a-i inmulti. Nu sunt de loc adeptul actiunilor sau afacerilor de acest tip, de a face bani din bani. Intr-o economie solida banii se fac din productie (materiala si servicii).
Din comicariile guvernului
"Premierul Mihai Tudose a efectuat, marți, o vizită la Bruxelles, unde a dezbătut problema fondurilor europene și chiar a reușit deblocarea a 600 de milioane de euro. Acesta a precizat că această veste se datorează și colegilor săi. Doamna Rovana Plumb, domnul ministru de Finanțe, Ionuț Mișa și domnul ministru Victor Negrescu au contribuit și ei la această realizare."
@cozmin 07.22
- pai la noi discutiile sunt foarte importante , ca acolo se stabileste spaga ! d'aia sunt tigarile tale asa scumpe ! :o)))
"Comicariile programului de guvernare"
@info- Nici eu nu sunt finantist sau broker si stiu putin
niste notiuni elementare despre burse si actiuni.
-Cand o companie are nevoie de bani pentru investitii fie apeleaza la imprumuturi bancare fie vinde actiuni pe care le pot cumpara din economiile lor niste persoane particulare in speranta ca acera companie va avea succes si va face profit din care sa-i revina si cumparatorului de actiuni proportional cu suma investita. Actiunile se pot vinde si direct intre reprezentantul societatii si micul investitor dar se pot vinde in conditii de mai mare siguranta impotriva fraudelor prin bursa printr-un mecanism mai complicat dar mult mai sigur! Motivul pentru care s-au creat bursele a fost de a se aduce banii de la saltea in investitii productive sau servicii!
Sigur ca au aparut si speculantii care mizand pe informatii confidentiale au inceput sa manevreze pretul actiunilor prin vanzari/cumparari in functie de "pont". Dumneavoastra probabil la acesti speculatori va ganditi cand vorbiti despre jocul la bursa. Cei care sunt dovediti ca profita de informatii confidentiale din interiorul companiilor sunt pedepsiti de legi din ce in ce mai sofisticate cu amenzi mari si cu privare de libertate pe multi ani dar fenomenul e greu de spapanit pentru ca faptele penale trebuie probate ceea ce nu e usor de cele mai multe ori!
Deja se stie ca informatia prezentata de PSD nu este corecta,
dumneavoastra fie nu ati aflat inca fie nu puteti accepta ca idolii dumneavoastra mint!
In ambele variante sunteti demn de compatimire!