Ziare.com

De ce sa cumparati actiuni Facebook? - analiza Tradeville

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 18:50

   

De ce sa cumparati actiuni Facebook? - analiza Tradeville
Evolutia ascendenta a veniturilor si a actiunilor celei mai mari retele de socializare, Facebook, depinde de eforturile managmentului de a dinamiza activitatea companiei, potrivit raportului de evaluare realizat de Departamentul de Analiza al casei de brokeraj Tradeville.

Investitorii romani vor putea achizitiona actiuni Facebook la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), incepand din 7 decembrie. Titlurile Facebook vor fi lansate la tranzactionare in cadrul Targului de investitii la Bursa, organizat in perioada 7 - 8 decembrie, se arata intr-un comunicat al Tradeville, remis Ziare.com.

Facebook devine, astfel, a 26 a companie de pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti, pentru care Tradeville actioneaza ca market maker.

Obiectivul ultimilor ani al Facebook a fost atragerea unui numar cat mai ridicat de utilizatori si stabilirea legaturilor dintre acestia. Facebook a inregistrat, in luna septembrie, un numar impresionant de 1,007 miliarde de utilizatori (cca. 1/7 din populatia planetei), in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din care 584 de milioane au accesat zilnic site-ul de socializare, in crestere cu 28% fata de anul trecut.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Platforma mobila a consemnat o evolutie spectaculoasa, marcand o crestere de 61% si un numar total de 604 milioane de utilizatori in trimestrul III. La aceste cifre se pot adauga cele peste 100 de milioane de conturi ale platformei Instagram", potrivit raportului de analiza al Tradeville.

"Pentru urmatoarea perioada, Facebook intentioneaza sa dezvolte partea de aplicatii care va imbunatati experienta folosirii platformei si va transforma modul de interactionare a utilizatorilor cu firmele care au nevoie de promovare. In acest scop, Facebook a lansat, in ultimele luni, si dezvolta in continuare mai multe strategii si aplicatii care vor usura si eficientiza efortul de promovare", arata analistii Tradeville.

Rezultatele Facebook in trimestrul 3 au fost pe un trend ascendent, compania inregistrand venituri totale de 1,26 miliarde de dolari, din care 1,09 miliarde a fost publicitatea oferita partenerilor. Aceasta reprezinta o crestere cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, rezultatul fiind afectat cu aproximativ 6% de intarirea dolarului. Cheltuielile Facebook au fost majorate in perioada de dupa listare de activarea anumitor prime platite catre angajati, de provizionarea unor cheltuieli semnificative cu taxele si de cresterea cheltuielilor cu cercetarea si dezvoltarea. Per total, in trimestrul III, Facebook a inregistrat un profit net de 311 milioane de dolari (0,12 dolari/actiune), depasind estimarile analistilor Reuters.

"Consideram ca Facebook si-a atins obiectivul de a atrage un numar impresionant de utilizatori, pasul urmator fiind monetizarea acestui activ. In prezent FB genereaza venituri de 4,6 dolari/utilizator/an, insa eforturile managementului de a dinamiza activitatea companiei pot fi primii pasi in evolutia ascendenta a veniturilor si a titlurilor Facebook", conchid analistii Tradeville.

Facebook a fost listata pe 18 mai 2012, intr-una dintre cele mai mari oferte publice initiale din istoria pietelor americane. La bursa de Valori Bucuresti, deschiderea primei sedinte bursiere in care vor fi tranzactionate actiunile Facebook va fi oficiata de catre reprezentanti ai Tradeville si ai BVB, dar si de investitorii prezenti la Targul de investitii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3925 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cea mai mare prostie din lumea este facebook!

Este ca si cum as sta in kuru-gol in fata lumii! Oare pina unde o sa se ajunga? Se stie ca exista organisme interesat sa stie eventual si cind ma duc sa urinez asa ca mai bine fara.....feisbuk! Mi-e scirba!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor