Digi se va vinde la Bursa. Ar putea fi cea mai mare listare din Europa Centrala si de Est in 2017

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 15:23
5560 citiri
Digi se va vinde la Bursa. Ar putea fi cea mai mare listare din Europa Centrala si de Est in 2017
Foto: Facebook/RCS & RDS

Compania Digi Communications N.V, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii din Romania si Ungaria, a anuntat, marti, ca va lansa o oferta publica initiala pe Bursa de Valori Bucuresti, ceea ce ar marca cea mai importanta listare de pe piata romaneasca de capital din ultimii ani.

Compania estimeaza ca admiterea la tranzactionare va avea loc in luna mai 2017.

Listarea respectiva reprezinta un semnal puternic atat pentru investitorii straini, cat si pentru cei locali, in contextul in care a fost selectata doar BVB pentru aceasta listare, a declarat presedintele BVB, Lucian Anghel.

"Faptul ca a fost selectata doar Bursa de la Bucuresti reprezinta un semnal puternic si pozitiv pentru investitorii locali si straini si arata ca bursa este capabila sa sustina tranzactii foarte mari", a declarat Anghel.

Potrivit unor surse avizate, consultate de News.ro, aceasta tranzactie poate fi cea mai mare din Europa Centrala si de Est din acest an, iar listarea va avea un efect asemanator cu cel al unui bulgare de zapada si va ajuta Romania sa se apropie de statutul de piata emergenta.

"In mod cert, listarea va fi foarte atractiva pentru investitorii din strainatate. Ea vine intr-un context bun, dupa listarea Medlife, si va fi un magnet pentru cei care vor sa investeasca in Romania. Vor urma probabil si alte listari importante, care ne vor apropia de statutul de tara emergenta. Va avea un efect asemanator cu cel al unui bulgare de zapada care se rostogoleste", au declarat sursele.

Impactul acestei listari este greu de cuantificat in prezent, dar va fi, cel mai probabil, mai mare decat cel din cazul listarii Medlife, potrivit specialistilor.

Actiunile celui mai mare operator de servicii medicale private din Romania, MedLife, (simbol bursier M), au inceput tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la finalul anului trecut, in urma unei oferte publice initiale (IPO) de 230 de milioane de lei, echivalentul a 50,5 milioane euro, pentru un pachet de 44% din actiunile companiei. Aceasta listare este considerata, pana acum, cea mai mare listare a unei firme private la BVB.

Digi Communications NV este o companie inregistrata in Olanda prin intermediul careia omul de afaceri Zoltan Teszari controleaza cea mai mare afacere, compania RCS & RDS, ce detine cea mai mare retea de cablu TV din Romania si a patra companie de telefonie mobila, Digi Mobil.

Compania a prezentat putine detalii despre valoarea listarii, precizand doar ca intentioneaza sa listeze cel putin 25% din capitalul social subscris, "presupunand ca are loc exercitarea optiunii de supra-alocare a 10% din actiuni", imediat dupa admiterea la tranzactionare.

In 2016, operatiunile Digi din Romania au generat incasari de 612,7 milioane euro, sau 72,7% din veniturile totale, afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri), operatiunile din Spania au adus companiei 83 milioane euro (9,9%), iar afacerile din Italia au generat 9,2 milioane euro (1,1%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Digi listeaza Bursa, #Digi listeaza BVB , #bursa