Dobanzile bancare mici si listarile statului atrag romanii la Bursa - ce trebuie sa faci ca sa investesti

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 08:21
4774 citiri
Dobanzile bancare mici si listarile statului atrag romanii la Bursa - ce trebuie sa faci ca sa investesti

In ultimii doi ani, pe fondul scaderii dobanzilor bancare si al listarii Romgaz si Nuclearelectrica, tot mai multi romani au inceput sa considere Bursa o masura alternativa de plasare a banilor.

Cei care inca cocheteaza cu ideea, insa nu au facut un pas in acest sens, trebuie sa stie ca primele etape care trebuie parcurse pentru a incepe investitia la BVB pot fi parcurse destul de usor, sustin specialistii casei de brokeraj Tradeville.

Primul pas: deschiderea unui cont

Primul pas pentru a putea cumpara actiuni care se tranzactioneaza pe BVB este deschiderea unui cont la un intermediar autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), care poate intermedia tranzactii de brokeraj.

Pentru deschiderea unui cont, investitorii trebuie sa aiba disponibila o suma minima de bani, care difera de la un intermediar la altul, dar care se plaseaza undeva in jurul valorii de 3.000 de lei.

Marimea sumei alocata investitiei la bursa trebuie sa permita in primul rand construirea unui portofoliu. De asemenea, cei care cocheteaza cu ideea de bursa ar putea investi constant, arata Tradeville.

Al doilea pas: documentarea

In ceea ce priveste documentarea, brokerul trebuie sa fie in registrul ASF, apoi sa ne interesam ce experienta si expertiza are pe piata de capital (sa ne ferim de SRL-urile infiintate peste noapte si de companiile netransparente) si sa adunam referinte despre el.

Ceea ce nu trebuie scapat din vedere este siguranta banilor pe care urmeaza sa ii plasam prin intermediul unui broker, asa ca nu trebuie sa ne lasam amagiti de comisioane mici sau alte conditii in detrimentul sigurantei banilor nostri.

"La Tradeville, un diferentiator foarte important pe care il avem fata de alti intermediari din piata este acela ca ordinele de cumparare se executa numai daca clientul are bani in cont.

Desi aceasta regula ne-a facut sa pierdem de-a lungul timpului cativa potentiali clienti, fiind printre putinii intermediari care o aplicam, pe termen lung s-a dovedit ca este in avantajul ambelor parti, atat al clientilor cat si al companiei", au transmis reprezentantii Tradeville.

Al treilea pas: Elementele cheie

Partea birocratica a procesului de investitie la bursa este usor de indeplinit, avand in vedere ca vei semna repede contractul de intermediere, iar operatiunile efective de cumparare-vanzare se pot efectua pe Internet.

Totusi, cel care decide sa investeasca la bursa trebuie sa aloce mult timp acestui lucru, ca sa ia deciziile corecte atat cat priveste investitiile, cat si monitorizarea actiunilor cumparate.

"Lipsa unei educatii financiare solide nu constituie neaparat un impediment. Educatia financiara poate fi acumulata in timp, resursele fiind disponibile pe site-uri specializate, in carti sau cel mai practic, participand la programe de seminarii sau webminarii unde specialistii din domeniu iti vor raspunde la intrebari", sustin specialistii Tradeville.

Ei recomanda deschiderea unui cont demonstrativ pentru incepatorii care vor sa testeze tranzactiile si sa se obisnuasca cu "secretele" bursei.

Discutii cu brokeri experimentati

Cele mai multe case de brokeraj iti vor pune la dispozitie un broker cu experienta, cu care poti sa te intalnesti si sa discuti. Impreuna o sa puteti formula o strategie bazata pe dorintele tale.

Brokerul trebuie sa fie autorizat de institutiile de specialitate, cum este Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), sa aiba o experienta foarte buna in descoperirea oportunitatilor actuale si sa inteleaga in detaliu cum se misca piata.

Practic, el iti va oferi un serviciu personalizat, te va sfatui in privinta celor mai atractive teme investitionale si iti sta la dispozitie constant pentru atingerea obiectivelor tale.

Fa si tu primul pas catre Bursa. Acceseaza acest link si vezi ce fel de investitor esti!

Quarterly Report - Editia 4

Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Zvonurile despre noile modele Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra și Z Fold 6 FE au circulat de ceva vreme, iar acum a apărut informația despre o posibilă variantă suplimentară, denumită Samsung...
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify a decis să înceteze definitiv producția și suportul pentru Car Thing, playerul muzical pentru mașini, la mai puțin de un an de la lansarea sa. Utilizatorii au început să primească...
#ghid investire Bursa, #cum sa investeti Bursa, #investitii bursa, #bani bursa, #profit investitii Bursa, #pasi investitie Bursa , #bursa