E.ON, Bayer si Deutsche Telekom vor putea fi tranzactionate la BVB - Tradeville

Luni, 30 Mai 2011, ora 14:49
1058 citiri
E.ON, Bayer si Deutsche Telekom vor putea fi tranzactionate la BVB - Tradeville
Foto: Arhiva

Firma de brokeraj Tradeville a initiat procedurile pentru admiterea la tranzactionare in sistemul alternativ "CAN" al Bursei de Valori Bucuresti al companilor germane E.ON, Bayer si Deutsche Telekom.

Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a constat in inregistrarea actiunilor celor trei companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel incat investitorii sa poata beneficia de dividendele acordate de cele trei companii, se arata intr-un comunicat al Tradeville, remis Ziare.com.

Investitorii vor putea tranzactiona actiunile E.ON, Bayer si Deutsche Telekom in cel mai scurt timp posibil, dupa finalizarea formalitatilor procedurale.

"Decizia Tradeville de a aduce actiuni ale unor companii importante pe plan international a fost luata ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea clientilor, de a tranzactiona intr-o modalitate mai facila titluri listate pe cele mai importante burse internationale. Tradeville va activa in calitate de market maker pentru acesti trei emitenti in vederea asigurarii conditiilor de lichiditate", a declarat Mihaela Biciu, director general Tradeville.

E.ON este una dintre cele mai mari companii de utilitati la nivel global, cu o capitalizare de piata de peste 40 de miliarde de euro si cu afaceri de aproximativ 100 de miliarde de euro pe an. Operatiunile companiei sunt administrate la nivel central de unitatea E.ON AG din Dusseldorf, Germania, care planifica strategia companiei, coordoneaza afacerile la nivel global si asigura finantarea.

Bayer este, in prezent, organizata ca o companie tip "holding", cu operatiuni diversificate in domeniul chimiei, desi si-a construit reputatia in domeniul farmaceutic cu produse ce au ramas puncte de referinta, precum aspirina. Cu sediul central in Leverkusen (Germania), compania opereaza la nivel global atat in mod direct, cat si in diverse asocieri, in Europa, America, Africa (inclusiv Orientul Mijlociu) si in regiunea Asia/Pacific.

Deutsche Telekom, companie cu sediul central in Germania, este un furnizor de servicii integrate de telecomunicatii, oferind clientilor sai din intreaga lume un portofoliu de servicii in domeniul telecomunicatiilor si tehnologiei informatiei. Deutsche Telekom este prezenta in aproximativ 50 de tari si opereaza, prin intermediul a numeroase filiale, companii afiliate si asociatii in participatiune. In Romania, Deutsche Telekom controleaza indirect, prin OTE Group, companile Romtelecom si Cosmote.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Bursa Valori Bucuresti, #tranzactionare actiuni Deutsche Telekom , #bursa