Fizica rezolva crashul fulger si prabusirea indicelui Dow Jones

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 21:14
2254 citiri
Fizica rezolva crashul fulger si prabusirea indicelui Dow Jones

Fostul fizician Gregg Berman investigheaza crash-ul fulger din data de 5 iunie 2010, data la care indicele Dow Jones Industrial Average a scazut brusc cu 600 de puncte in aproximativ 5 minute, apoi in urmatoarele 20 minute a recuperat cea mai mare parte din pierdere, ca in final sa termine ziua cu 200 de puncte mai jos.

Avand 16 ani de experienta pe Wall Street, Gregg Berman lucreaza la raportul pentru Securities and Exchange Commission (SEC) conducand echipa de peste 20 de anchetatori pentru a afla ce a cauzat crash-ul bursei din New York, precizeaza Physorg.

Gregg Berman este si specialist in fizica particulelor, ca si formare initiala, avand 2 ani de studii doctorale la Princenton. A conceput strategii algoritmice privind tranzactionarea in cazul fondurilor speculative, iar alaturi de specialistii de la RiskMetrics Group a creat software-uri pentru gestionarea riscurilor bancare apreciate de managerii de active, banci si fondurile de hedging.

In articolul publicat de The New York Times el precizeaza ca nu a gasit nici o dovada referitor la o posibila tentativa deliberata de a manipula pietele de capital. In schimb, anchetatorii au identificat o serie de evenimente specifice care au condus la accidentul bursier de acum cateva luni.

Berman a mai declarat ca "raportul va demonstra in mod clar modul in care conditiile de piata si evenimente specifice au generat crash-ul fulger care a dus la pozitionarea preturilor actiunilor intre extreme".

Abandonand teoria conform careia aceasta criza a fost generata de europeni, din cauza instabilitatii politice in unele state, Berman a ajuns la concluzia ca volatilizarea pietelor de capital a fost provocata in mare masura de programele de tranzactionare computerizate.

Berman emite o noua teorie in care sunt implicati mai multi factori, variabile care actioneaza simultan, concluzionand ca politicul a fost responsabil de prabusirea bursei, generand confuzie, care a dus la o lipsa de coordonare pe pietele de capital.

Cu minuozitatea fizicianului, Berman a examinat toate datele privind stocurile tranzactionate citind sute de transcrieri ale evenimentului petrecut in urma cu cateva luni, reusind in final sa emita concluzii referitor la evenimentele echiprobabile generate de variabile independente, care pot avea loc in piata bursiera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#crash bursa Dow Jones, #fizica prabusire bursa , #bursa
Comentarii
Poza Paradis
Paradis
rank 5
Nu fusese ziua in care un trader fàcuse o eroare intr-o tranzactie si pusese 000 in plus ( miliarde in loc de milioane )
Poza yahoo.europe
yahoo.europe
rank 1
Apocalipsa cibernetica este o amenintare reala deoarece computerele si software-ul specializat au ajuns sa controleze mecanic o mare parte din deciziile de vanzare-cumparare din pietele globale