Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa din Londra pana la sfarsitul anului viitor

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 20:20
1579 citiri
Fondul Proprietatea ar putea fi listat la Bursa din Londra pana la sfarsitul anului viitor
Foto: Arhiva

Reprezentantii Franklin Templeton, companie care a preluat administrarea Fondului Proprietatea, au declarat, luni, ca intentioneaza sa listeze Fondul pe Bursa din Bucuresti in luna ianuarie sau februarie a anului viitor si pe cea londoneza pana la finele lui 2011.

"Conform prevederilor legislative, prospectul trebuie depus la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pana la 22 decembrie, ceea ce presupune din partea noastra o apreciere pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti undeva la inceputul anului 2011, in ianuarie sau februarie. In ceea ce priveste listarea la Bursa din Londra, si aceasta este previzionata pentru 2011, insa depinde de modificari de ordin structural la nivelul fondului. Va trebui depus un prospect si pentru aceasta listare", a spus fund manager Franklin Templeton pentru Romania, Greg Konieczny.

In ceea ce priveste schimbarile structurale de care este nevoie pentru listarea pe Bursa din Londra, una dintre acestea se refera la drepturile de vot. Reprezentantii Franklin Templeton sustin ca mecanismul este un vot per actiune, ceea ce nu este aplicabil aici.

"In Londra trebuie sa tinem cont ca, in cazul fondurilor de investitii, regula este ca fiecare actiune sa dea drepturi egale. Nu este cazul in Romania in momentul de fata. Sistemul aplicabil in Romania este unul mixt. In functie de cota de participatie in societate, numarul se schimba. Cei care detin sub 1% au dreptul la un vot per actiune, intre 1 si 3% au dreptul la un vot pentru doua actiuni, iar intre 3 si 5%, la un vot pentru trei actiuni", a afirmat Greg Konieczny.

Referitor la numirea unui Comitet al Reprezentantilor si la interferarea atributiilor acestuia cu cele ale administratorului, presedintele director general al Franklin Templeton, Mark Mobius, a declarat ca acesta nu va fi implicat in activitatile de zi cu zi, "comitetul va supravegea contractul pe care noi il avem cu Fondul".

In ceea ce priveste valoarea neta a activului, reprezentantii Franklin Templeton au declarat ca va fi facuta o alta evaluare, in conformitate cu standardele internationale.

"Evaluarea facuta de KPMG este facuta conform standardelor CNVM. Intentionam sa publicam o evaluare in conformitate cu standardele internationale, care va produce cifre diferite. Evaluarea se va face la sfarsitul lui septembrie si va fi publicata undeva in octombrie", a precizat Greg Konieczny.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Fondul Proprietatea listare bursa, #listare bursa Londra FP , #bursa