Gigantii bursei de la New York au ajuns si la BVB

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 10:10
2988 citiri
Gigantii bursei de la New York au ajuns si la BVB
Foto: Arhiva

Investitorii romani pot, incepand de miercuri, sa-si plaseze economiile in actiunile celor cinci grei ai Bursei de la New York: Apple, Coca Cola, Intel, Bank of America si Visa. Companiile vor fi tranzactionate in lei, la BVB, iar actunile se vor regasi in portofoliile investitorilor, alaturi de titluri romanesti.

In plus, din luna mai, doritorii vor putea tranzactiona si actiuni Google si Microsoft la Bursa de la Bucuresti.

La deschiderea sedintei de tranzactionare a participat si Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, care a declarat ca, daca investesc in aceste companii, romanii beneficiaza de cel mai riguros si reglementat regim din lume, prin standardele de listare ale bursei de la New York si ale comisiei de supraveghere a bursei.

"Romanii vor avea experienta de a vedea un adevarat regim de reglementare si adevarate castiguri ale investitiilor. Odata ce aceastea se vor intampla, cred ca vor incepe sa ceara aceleasi lucruri si Guvernului Romaniei si standardele romanesti de transparenta vor fi aplicate. Tine de romani sa protejeze aceste drepturi si odata ce au experienta unor castiguri intr-un sistem transparent vor cere aceleasi drepturi. Cu cat mai multi romani vor avea aceasta experienta, cu atat mai multi vor fi cei care vor cere si va deveni o realitate", a spus Gitenstein la deschiderea sedintei bursiere de miercuri.

Reprezentantii Tradeville, market makerul care a adus cele cinci mari companii pe BVB, spun ca au cumparat, deja, actiuni in valoare de 250.000 de euro. Mihaela Biciu a declarat ca Tradeville preia cotatiile de pe pietele internationale si le converteste la cursul valutar de pe piata interbancara, in conformitate cu parametrii BVB.

Biciu a mentionat ca spreadul maxim pentru fiecare tranzactionare este de 2%. Reprezentantii Tradeville au declarat ca, cel putin pe moment, nu ofera servicii de short-selling, insa au in plan, iar, pe viitor, vor oferi si asa ceva. Tot la capitolul oferte pentru viitor intra si produsele derivate si optiunile, reprezentantii companiei declarand ca vor cauta alternative pentru cei interesati de asa ceva.

Chiar daca au adus printre cele mai scumpe actiuni pe Bursa de la Bucuresti, pe care nu si le pot permite toti, reprezentantii Tradeville sunt increzatori in succesul acestora.

"Nu degeaba am adus cele mai valoarease companii prezente la Bursa de la New York. Aceste branduri trebuie sa atraga noi investitori, dar vor reusi sa-i faca sa-si indrepte atentia si catre alte titluri de companii listate la BVB", a declarat Mihaela Biciu.

Ea a adaugat ca Tradeville este foarte aproape de acoperirea costurilor in cei 1,5 ani de cand compania este market maker. "Vrem sa aducem marfa noua si investitori si sa aducem oamenii la BVB, iar astfel sa recuperam investitia", a mai spus Biciu.

Iulian Budusan

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#tranzactionare actiuni Apple BVB, #actiuni Intel BVB, #actiuni Coca Cola BVB , #bursa