Listarea Complexului Energetic Oltenia ar putea aduce 100 de milioane de euro

Joi, 23 Mai 2013, ora 18:05

   

Listarea Complexului Energetic Oltenia ar putea aduce 100 de milioane de euro
Listarea pe bursa a Complexului Energetic Oltenia ar putea strange 100 de milioane de euro, a declarat directorul general al companiei, Laurentiu Ciurel.

Acesta sustine ca nu este necesar sa fie efectuata listarea in aecst an, insa, din oferta publica initiala, compania poate obtine chiar si peste 100 de milioane de euro. "Stiti cum este, nu esti pe bursa nu existi", a spus Ciurel, joi, citat de Mediafax.

Ministerul Economiei intentioneaza sa vanda un pachet de 12 procente din Complexul Energetic Oltenia, prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In perioada 2014 - 2017, compania va trece printr-un proces de reforma, prin care vor fi concediati 2.000 din cei 14.000 de angajati din prezent.

In acest an, veniturile totale estimate ale companiei sunt de 6,19 miliarde de lei, in usoara scadere fata de anul precedent. In acelasi timp, profitul este estimat la 151,2 milioane de lei, cu 67 la suta mai ridicat decat in 2012.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1293 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
D ILIU
rank 4
Poate-or fi in Romanika si nebuni care s'accepte
Sa dea vreun ban pe aktzii si la complexuri suspecte!
boxyro
rank 5
Strategia guvernarii USL in ceea ce priveste privatizarile
este dubioasa rau de tot. Intai decredibilizeaza societatea/regia respectiva, dupa care fac anuntul privatizarii pe bursa sau la licitatie!! HidroElectrica, OltChim au intrat in insolventa dupa cre s-a incercat/ se va incerca privatizarea lor. Complexul Energetic Oltenia a anuntat pe toate ziarele ca a trims personal in concediu iar azi guvernul anunta ca vrea sa il listeze la bursa !! Nu m-as mira ca CFR sa "pateasca" ceva pana la urmatoarea tentativa de privatizare.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor