Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nasdaq si ICE vor sa preia bursa NYSE Euronext

Luni, 21 Februarie 2011, ora 17:58
1168 citiri
Nasdaq si ICE vor sa preia bursa NYSE Euronext
Foto: Daylife

Operatorii burselor americane Nasdaq OMX si Intercontinental Exchange (ICE) poarta negocieri in vederea unei oferte comune de preluare a bursei NYSE Euronext, astfel incat sa stopeze fuziunea acesteia din urma cu Deutsche Borse, ce ar da nastare unui colos trans-atlantic.

Potrivit unor surse din interior, citate de The New York Times, negocierile dintre Nasdaq si ICE sunt in derulare, iar oferta ar putea fi facuta de abia peste cateva saptamani.

Vineri, actiunile Nasdaq au urcat cu 1,3 la suta, pana la 29,09 dolari/unitate, dand o valoare de piata de 5,76 de miliarde de dolari. In acelasi timp, pretul actiunilor ICE s-a depreciat cu 1,3 la suta, pana la 127,18 dolari/unitate, valoarea de piata a operatorului fiind de 9,33 de miliarde de dolari.

Saptamana trecuta, bursele din Londra si Toronto au anuntat ca vor fuziona, dand nastare, probabil, celei mai mari piete pentru companiile din domeniul mineritului si a resurselor naturale.

De asemenea, vineri, BATS, una din cele mai importate burse de schimb din SUA, a incheiat procesul de achizitie al Chi-X Europe, in vederea majorarii prezentei pe piata europeana.

Potrivit analistilor, Nasdaq a ramas, astfel, cea mai vulnerabila piata de capital. Imediat dupa anuntul privind fuziunea dintre NYSE si Deutsche Borse, compania a angajat o banca de investitii, pentru a depune o oferta de preluare a NYSE Euronext.

Totusi, exista multe piedici, inclusiv plata unor daune de 340 de milioane de dolari, in cazul ruperii acordului dintre Deutsche Borse si NYSE din cauza unei alte oferte, precum si mai multe probleme legate de taxe.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Nasdaq oferta NSYE Euronext, #preluare bursa NSYE Euronext , #bursa