Ziare.com

Pietele globale s-au cutremurat dupa un anunt al Rezervei Federale americane

de Florin Necula
Joi, 20 Iunie 2013, ora 22:47

   

Pietele globale s-au cutremurat dupa un anunt al Rezervei Federale americane
Bursele de pe pietele din intreaga lume au inregistrat scaderi importante, miercuri si joi, dupa anuntul Rezervei Federale a Statelor Unite ale Americii de a nu mai acorda stimuli pentru revigorarea economiei americane, in urmatoarele luni.

Pietele bursiere din Europa au scazut cu 3 la suta sau chiar mai mult, iar cele din SUA au inregistrat scaderi de 1,5 la suta, la deschidere, anunta BBC.

Seful Rezervei Federale, Ben Bernake, a spus ca daca previziunile bancii centrale sunt corecte, ar putea incepe sa reduca programul de "relaxare cantitativa" a achizitiilor de active pana la finalul anului 2013 si sa le reduca complet pana la jumatatea anului 2014.

Rezerva Federala americana a cumparat obligatiuni de 85 miliarde de dolari pe luna, pastrand ratele dobanzilor la un nivel de maxim 0,25 la suta, din decembrie 2008.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Comentarile lui Bernake au pus in garda pietele, costurile imprumuturilor pe termen scurt urmand sa creasca mai curand decat s-a crezut initial. Seful Rezervei Federale a spus ca programul era legat de cat de bine se descurca economia americana si, in mod special, piata locurilor de munca din SUA.

Indicele Dow Jones a scazut cu 1,18 la suta, ca urmare a anuntului lui Bernake, in timp ce bursa Nasdaq a inregistrat o scadere de 1,39 la suta.

In acelasi timp, pretul aurului a mai pierdut 6 la suta, joi, fiind cu 28 la suta sub nivelul din octombrie 2012, in timp ce pretul argintului a scazut cu 6,4 la suta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2473 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Domnu' Necula ce-i aia "Rezerva Federala americana"?

Rezerva Federala americana este o invenite a dumitale. Nu exista. Federal Reserve Bank este o banca privata apartinand catorva mari bancheri, printre care Rockeffeler, Rotschild, Warburg...
Legatura cu America este numai insula unde a luat nastere la initiativa lui Rockeffeler: Jekill Island.
Restu-i numa' business. Teoretic, ca practic e devalizare, jaf. A Americii si lumii intregi.

 

burnake e un hotz

si un golan, ca si obama .
Bursele nu sint decit locuri de pariu acum. Nu au nici o valoare reala . Fiecare pariaza pe cine ar creste . Nu se mai fac investitii , sa le vezi undeva .
Sint jefuiti noii veniti, mai ales.

 

Stilul persuasiv perciunat.....

Un nume de indus in eroare contribuabilu' spalat pe creier: Federal Reserve ! O imensa capusha, care imprumuta statu' american cu un dolar, si ia inapoi doi ! Poate le vine mintea la americanii adevaratzi si-si cumpara si ei o tiparnitza de stat, luandu-le obektu' muncii la camatarii perciunatzi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor