Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Record la BVB: Rulajul pe ATS mai mare decat pe Rasdaq

Luni, 21 Mai 2012, ora 20:07
1533 citiri
Record la BVB: Rulajul pe ATS mai mare decat pe Rasdaq
Foto:RTV.net

Actiunile internationale tranzactionate la Bursa de Valori Bucurestiv pe sistemul alternativ au inregistrat luni rulaje mai mari decat schimburile cu titluri listate pe sectiunea Rasdaq.

Tranzactiile de pe sistemul alternativ de tranzactionare s-au ridicat la 286.198,81 lei (64.447,48 euro), in timp ce pe segmentul Rasdaq s-au inregistrat schimburi de 252.239,52 lei (56.800,47 euro), se arata intr-un comunicat Tradeville.

Inregistrarea unui rulaj mai mare cu actiuni internationale decat cu titluri romanesti listate pe Rasdaq denota faptul ca acestea castiga increderea investitorilor romani, care cauta oportunitati de diversificare si in alte instrumente decat cele cu care sunt obisnuiti.

"Suntem convinsi ca daca titlurile americane ar fi fost tranzactionate mai mult de doua ore, investitorii ar fi mult mai activi si pe acest segment de piata al BVB. Acest rulaj ne incurajeaza sa continuam efortul nostru de convingere a factorilor de decizie pentru prelungirea programului de tranzactionare a actiunilor americane pana la ora 23.00", se mai arata in comunicatul citat.

Pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville: Microsoft, Google, McDonald's, JPMorgan Chase & Co., Merck & Co., Apple, Intel, Coca-Cola, Visa si Bank of America. De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si alte 9 companii europene care au ca market maker Tradeville: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L'Oreal, Bayer si SAP.

Tradeville, lider de piata in online trading, a fost prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, in ultimii zece ani, si-a mentinut pozitia de lider in clasamentul Sibex si locul in top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#record ATS, #tranzactii Rasdaq , #bursa