Seful SIF Muntenia, audiat la DIICOT

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 15:36
4267 citiri
Seful SIF Muntenia, audiat la DIICOT
Foto: Daily Business

Seful SIF Muntentia, Gabriel Filimon, este audiat luni la sediul DIICOT, unde a fost adus si seful SIF Banat-Crisana.

Filimon, director general al SIF Muntenia, este audiat intr-un dosar ce vizeaza manipularea pietei de capital, informeaza Digi 24.

De asemenea, la audieri a fost adus si Dragos Bilteanu, director genearal si presedinte al CA al SIF Banat-Crisana, alaturi de alte 11 persoane.

Perchezitii in Bucuresti si 2 judete - grup suspectat de delapidarea SIF Muntenia si SIF Banat

Procurorii DIICOT au efectuat, luni dimineata, 31 de perchezitii in Bucuresti, Arad si Ilfov in vederea destructurarii unei grupari infractionale organizate care ar fi manipulat piata de capital si care este acuzata de delapidare si splarare de bani.

Prejudiciul in acest caz se ridica la 13 milioane de euro.

Autoritatile anunta intr-un comunicat de presa ca "membrii gruparii au constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop obtinerea de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (in modalitatea insusirii/traficarii) ".

Fondurile ar fi fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societati nerezidente (offshore), controlate tot de catre suspecti in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, tocmai pentru a ascunde adevarata natura a provenientei acestora.

Procurorii DIICOT mai anunta ca cei vizati s-au implicat si in operatiuni de manipularea pietei de capital, prin realizarea mai multor tranzactii pe 12, 13 si 16 septembrie 2013 in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#sef SIF Muntenia DIICOT, #Gabriel Filimon DIICOT, #perchezitii SIF Muntenia , #bursa