Ziare.com

Sensibilitatile BVB: Pragul la SIF-uri, mai puternic decat turbulentele internationale

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 21:12

   

Sensibilitatile BVB: Pragul la SIF-uri, mai puternic decat turbulentele internationale
Bursa din Romania este puternic influentata de evenimentele locale care se deruleaza in aceasta perioada, unul dintre acestea fiind decizia privind majorarea pragului de detinere la SIF-uri, si tocmai de aceea evenimentele de pe pietele internationale par sa nu aiba un prea mare impact, daca facem o comparatie intre evolutia pietelor din Romania si a celor internationale, din ultima perioada.

Cu toate acestea, nu putem ignora corelatia burselor din intreaga lume, caracteristica pentru ceea ce McLuhan numea "satul global", este de parere Stere
Farmache, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

"Bursele din Romania reactioneaza la orice eveniment financiar international de anvergura. Fie ca ne referim la criza din Asia de Sud-Est din urma cu 14 ani, sau la criza subprime declansata in SUA in 2007, sau la criza datoriilor suverane din zona euro, piata de capital din Romania reactioneaza, pentru ca investitorii activi pe piata locala reactioneaza si sunt sensibili la orice se intampla in aceasta lume", a declarat Stere Farmache pentru Business 24.

Citeste mai mult despre Sensibilitatile BVB: Pragul la SIF-uri, mai puternic decat turbulentele internationale pe Business 24.ro

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 693 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor