Ziare.com

Templeton nu poate administra Fondul Proprietatea - ce spun specialistii

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 18:36

   

Templeton nu poate administra Fondul Proprietatea - ce spun specialistii
Hotararea instantei de a anula mai multe decizii ale adunarii generale a Fondului Proprietatea, prin care Franklin Templeton era numit administrator unic, este vazuta diferit de specialisti.

Avand in vedere ca decizia tribunalului este executorie, nu se pune problema asteptarii solutiei din recurs, potrivit avocatului Cristian Dutescu, specializat in legislatia privind piata de capital, citat de Mediafax.

Astfel, el crede ca Franklin Templeton ar trebui sa ceara suspendarea executarii si, ulterior, sa convoace de urgenta o noua adunare generala, in care sa fie reconfirmate deciziile luate in septembrie 2010.

Totusi, nu este clar cine ar putea convoca AGA: americanii de la Franklin Templeton sau fosta conducere. "Este extrem de important ca in AGA sa fie ratificate si actele juridice incheiate de Templeton din 6 septembrie 2010 pana la data tinerii acestei AGA, pentru evitarea oricaror dubii si pentru mentinerea stabilitatii circuitului juridic", a explicat avocatul.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

La randul sau, avocatul Ionut Dobrinescu spune ca decizia instante va avea efecte doar daca va fi confirmata de Curtea de Apel, printr-o hotarare irevocabila.

Potrivit Narcisei Oprea, partener la casa de avocatura Schoenherr si Asociatii, Franklin Templeton este, in continuare, adminstratorul FP, avand in vedere ca actul constitutiv a fost modificat de cateva ori, dupa AGA din septembrie 2010, iar acele decizii sunt in vigoare.

Deciziile AGA de anul trecut au fost contestate in instanta de avocatul Ioana Sfiraiala, care sustine ca proiectul de modificare a actului constitutiv al FP nu a fost publicat in termenul legal de 30 de zile inaintea desfasurarii adunarii.

Dutescu sustina ca aceaste procese puteau fi evitate daca acea adunare generala ar fi fost revocata.

Citeste mai multe despre Franklin Templeton fondul proprietatea
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1531 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O situatie incurcata si un judecator iresponsabil, care...

...nu e-n stare sa perceapa toate implicatiile unei hotarari arbitrare, bazate pe interpretarea unilaterala a unei legi si ignorarea tuturor celorlalte reglementari legele ce privesc spetza respectiva!

 

Haos e putin spus

Cu numai putine zile in urma Franklin Templeton era considerat inclusiv de guvern,ca administrator al FP,iar printr-un comunicat al acestuia isi exprima multumirea fata de un eveniment important si dadea un comunicat care suna asa;
"Evenimente importante de raportat – S.C. Fondul Proprietatea S.A. (Fondul Proprietatea): Intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgentă a Guvernului Romaniei privind guvernanta corporativă a intreprinderilor publice Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti ("FTIML Bucuresti"), in calitate de administrator unic si societate de administrare a investitiilor Fondului Proprietatea informează că, in data de 14 decembrie 2011 a fost publicată in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 109 privind guvernanta corporativă a intreprinderilor publice C regii autonome si societăti comerciale
la care Statul Roman detine participatii integrale sau majoritare. Decizia Guvernului de adoptare a unui astfel de act normativ va duce la corecta implementare a mecanismenlor si principiilor de bună guvernare in functionarea companiilor controlate de stat, respectiv:
• stabilirea unor criterii transparente si a procedurilor de selectie a membrilor Consiliilor de administratie,
Comitetelor de supraveghere si ale conducerii executive;
• aplicarea metodei votului cumulativ pentru numirea membrilor in Comitetele de supraveghere si in Consiliile
de administratie;
• cresterea transparentei si a publicitătii;
• reguli mai stricte de raportare si aprobare a tranzactiilor cu persoanele afiliate;
• o protectie imbunătătită a drepturilor actionarilor minoritari etc.
Franklin Templeton Investment Management Ltd United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de
administrator unic al S.C. FONDUL PROPRIETATEA S.A.
Grzegorz Maciej KONIECZNY
Reprezentant lega

 

Liru', liru'....!!!!

Basescu ce zice? care e dispozitia lui?
Asta e important!
Restu' e de doi bani legatura.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor