Ziare.com

Vrei sa investesti in cinci dintre cele mai mari companii ale lumii? Acum se poate si la BVB

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 14:18

   

Vrei sa investesti in cinci dintre cele mai mari companii ale lumii? Acum se poate si la BVB
Tradeville va aduce cinci noi actiuni pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) administrat de Bursa de Valori Bucuresti.

De asemenea, compania va renunta la calitatea de market maker (firma care accepta riscul de a detine un anumit numar de actiuni, de o anumita valoare, in scopul de a facilita tranzactionarea pentru clientii sai - n.red.) pentru alti cinci emitenti existenti, in jurul datei de 2 decembrie 2014, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pe langa cele 27 actiuni deja existente in oferta ATS BVB, Tradeville va adauga urmatoarele cinci companii:

Alibaba - a avut cel mai mare IPO din istorie,
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Deutsche Post - una dintre cele mai mari companii de curierat din lume,
Lufthansa - cea mai mare companie de transport aerian din Europa,
Continental - unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume,

Commerzbank - a doua cea mai mare banca din Germania.

Alibaba, cea mai mare listare la bursa din istorie? Cum poti deveni actionar

"Aceste companii au fost selectate in functie de istoricul tranzactiilor pe sectoarele existente pe ATS, dar si pentru a completa oferta de industrii care nu se regasesc la BVB, precum operatori aeroportuari si curierat", se arata in comunicatul citat.

La ce actiuni a renuntat Tradeville

Totodata, Tradeville nu va mai fi market maker pentru actiunile Heineken, L'Oreal, Christian Dior, Danone si OMV, "ca urmare a unei analize atente a interesului investitorilor, reflectat de numarul scazut de tranzactii".

In perioada 21 octombrie 2014 - 3 decembrie 2014, "Tradeville va continua sa mentina doar ordine ferme de cumparare pentru minimum 100 de actiuni HEIA, CDI, OR, BN si respectiv minimum 1000 titluri OMV, pentru cel putin 70% din timpul unei sedinte de tranzactionare, la parametrii existenti".

Conform Codului BVB - operator de sistem, aceste titluri pot fi in continuare tranzactionate pe ATS.

"Schimbarile se datoreaza unei reasezari a activitatii de market-making, pentru a veni in intampinarea segmentelor de piata care prezinta cel mai mare interes pentru investitori. Mentinem astfel o orientare permanenta spre actiunile unor companii solide, cu o prezenta importanta la nivel international.

Ca urmare a corelarii specificatiilor tehnice si a efortului operational implicat de oferirea unei game variate de piete cu interesul manifestat de catre investitori, Tradeville va continua sa transpuna in oferta BVB companii din pietele din SUA si Germania", a declarat Victor Stanila, director comunicare, Tradeville.

In prezent, Tradeville activeaza ca market maker pentru 26 de companii: Apple, Google, Microsoft, Intel, Facebook, SAP, Merk, McDonald's, Coca-Cola, OMV, Heineken, Danone, L'Oreal, Christian Dior, JP Morgan Chase, Bank of America, Daimler, BMW, Visa, Allianz, Bayer, E.ON, Deutsche Telekom, Deutsche Bank, Adidas, Siemens.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 912 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor