Actionarii BVB au ales noul Consiliu de Administratie si noul Presedinte al Bursei

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 19:00
2339 citiri
Actionarii BVB au ales noul Consiliu de Administratie si noul Presedinte al Bursei

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au ales, luni, noul Consiliu de Administratie, toti cei trei candidati pentru functia de presedinte - Stere Farmache, Dan Paul si Lucian Anghel - reusind sa ocupe un post de administrator, in urma votului. Noul presedinte al Bursei de la Bucuresti este Lucian Anghel, cu 3,1 milioane de voturi.

Alaturi de cei trei, din noul Consiliu de Administratie vor face parte Schroll Matjaz (reprezentant al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea), Valerian Ionescu (BCR), Adrian Lupsan (director general adjunct la Intercapital Invest), Narcisa Oprea (Schoenherr si Asociatii,) Robert Cosmin Pana (consilier la firma de brokeraj Swiss Capital si fost angajat al BVB si al Depozitarului Central) si Octavian Molnar (IFB Finwest), au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanti ai caselor de brokeraj, prezenti la Adunarea Generala a Actionarilor.

Revocarea Consiliului de Administratie al BVB, votata de actionari

Stere Farmache a reusit sa stranga peste 2 milioane de voturi, iar Dan Paul a intrunit peste 1 milion din voturile actionarilor.

In ceea ce priveste alegerea ca membrilor in CA, clasamentul este urmatorul:

- Stere Farmache, 7 milioane de voturi

- Lucian Anghel, 6 milioane voturi

- Dan Paul, 5 milioane de voturi

- Adrian Lupsan, 5 milioane voturi

- Narcisa Oprea, 5 milioane de voturi

- Valerian Ionescu, 4,9 milioane de voturi

- Octavian Molnavr, 4,8 milioane de voturi

- Matjaz Schrol 4,7 milioane de voturi

- Robert Pana, 4,6 milioane de voturi

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au fost convocati, luni, pentru a discuta revocarea Consiliului de Administratie si a alege noul presedinte al Bursei.

Trei candidati s-au inscris pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei - actualul presedinte al BVB, Stere Farmache, economistul sef al BCR, Lucian Anghel, si presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...