BVB are un nou director general - Victor Cionga, aprobat de CNVM

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 14:41
2879 citiri
BVB are un nou director general - Victor Cionga, aprobat de CNVM

Victor Cionga a fost aprobat in functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), vineri, de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Noul sef al operatorului pietei de capital din Romania are experienta indelungata in investment banking, incepandu-si cariera in 1993, la prima banca de investitii moderna din Romania, Capital SA, se arata intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti, remis Ziare.com.

Cionga si-a continuat activitatea in cadrul Fondului Romano-American de Investitii, iar, in perioada 1998 - 2007, a ocupat functii de conducere in Raiffeisen Capital and Investment si in Raiffeisen Financial Advisors Romania.

In 2007, Victor Cionga a fondat AZ Capital Advisors, o firma de consultanta specializata pe fuziuni si achizitii, pe care a condus-o pana in prezent.

"Sansa pe care piata de capital locala ar putea-o avea, in actualele conditii de competitie dura la nivel regional, este sa treaca printr-un proces de modernizare rapida, cautand sa atraga interesul unor noi emitenti (companii controlate de stat sau companii private), unor noi investitori straini si locali, unor noi brokeri (inclusiv a unor 'remote brokers') etc.

Solutiile eficiente in vederea cresterii competitivitatii si, in fond, a capacitatii sale de a-si indeplini functia importanta rezervata unei burse intr-o economie de piata pot veni in primul rand dinauntrul pietei si numai in urma unei cooperari mai eficiente decat pana acum intre actorii acesteia (CNVM, BVB, brokeri, emitenti si actionarii importanti ai acestora, investitori etc)", a declarat Cionga.

Potrivit spuselor sale, scopul urmarit este de a face piata de capital romaneasca un jucator atractiv, de sine stator, in peisajul regional.

"Cred ca trebuie sa ne ferim de clisee (mai mult sau mai putin indreptatite) si sa cantarim cu maturitate si luciditate eventualele oportunitati de colaborare, pe care, in viitorul apropiat, le-am putea avea cu pietele de capital din regiune, atata timp cat cooperarea in cauza se va dovedi, dupa o analiza prealabila corespunzatoare, benefica pentru toate partile implicate", a conchis noul director al BVB.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii partidelor din coaliţie nu s-au "certat", însă au întâlniri dese pentru a discuta pe teme de actualitate. În ceea ce...