BVB are un nou director general - Victor Cionga, aprobat de CNVM

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 14:41
3259 citiri
BVB are un nou director general - Victor Cionga, aprobat de CNVM
Foto: Arhiva

Victor Cionga a fost aprobat in functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), vineri, de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Noul sef al operatorului pietei de capital din Romania are experienta indelungata in investment banking, incepandu-si cariera in 1993, la prima banca de investitii moderna din Romania, Capital SA, se arata intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti, remis Ziare.com.

Cionga si-a continuat activitatea in cadrul Fondului Romano-American de Investitii, iar, in perioada 1998 - 2007, a ocupat functii de conducere in Raiffeisen Capital and Investment si in Raiffeisen Financial Advisors Romania.

In 2007, Victor Cionga a fondat AZ Capital Advisors, o firma de consultanta specializata pe fuziuni si achizitii, pe care a condus-o pana in prezent.

"Sansa pe care piata de capital locala ar putea-o avea, in actualele conditii de competitie dura la nivel regional, este sa treaca printr-un proces de modernizare rapida, cautand sa atraga interesul unor noi emitenti (companii controlate de stat sau companii private), unor noi investitori straini si locali, unor noi brokeri (inclusiv a unor 'remote brokers') etc.

Solutiile eficiente in vederea cresterii competitivitatii si, in fond, a capacitatii sale de a-si indeplini functia importanta rezervata unei burse intr-o economie de piata pot veni in primul rand dinauntrul pietei si numai in urma unei cooperari mai eficiente decat pana acum intre actorii acesteia (CNVM, BVB, brokeri, emitenti si actionarii importanti ai acestora, investitori etc)", a declarat Cionga.

Potrivit spuselor sale, scopul urmarit este de a face piata de capital romaneasca un jucator atractiv, de sine stator, in peisajul regional.

"Cred ca trebuie sa ne ferim de clisee (mai mult sau mai putin indreptatite) si sa cantarim cu maturitate si luciditate eventualele oportunitati de colaborare, pe care, in viitorul apropiat, le-am putea avea cu pietele de capital din regiune, atata timp cat cooperarea in cauza se va dovedi, dupa o analiza prealabila corespunzatoare, benefica pentru toate partile implicate", a conchis noul director al BVB.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Victor Cionga director BVB, #CNVM aprobare director BVB , #bvb