Revocarea Consiliului de Administratie al BVB, votata de actionari

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 18:18
948 citiri
Revocarea Consiliului de Administratie al BVB, votata de actionari

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat luni, cu 68,5% din voturi, revocarea actualului Consiliu de Administratie (CA) si vor trece la alegerea noilor membri.

BVB isi alege seful: Cine va influenta destinul Bursei?

Potrivit mai multor actionari, voturile impotriva revocarii Consiliului de Administratie al BVB au cumulat 31,47% din total, relateaza agentia de presa Mediafax, care citeaza surse din actionariat.

Dupa patru ore de la inceperea sedintei, "grupul bancilor" a reusit sa numeasca notarul care va supraveghea numaratoarea sufragiilor, obtinand 53% din voturile actionarilor prezenti la Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), procent care ofera un indiciu asupra fortei actionarilor decisi sa schimbe actuala conducere si il confirma ca favorit la presedintie pe Lucian Anghel.

Amintim ca pentru cele noua pozitii de administrator al Bursei au fost depuse 20 de candidaturi, astfel ca la presedintia BVB candideaza actualul presedinte CA al Bursei, Stere Farmache, presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul, si economistul sef si directorul Directiei Strategie din BCR, Lucian Anghel.

Eeconomistul sef al BCR, Lucian Anghel, pare sa aiba cele mai mari sanse pentru pozitia de presedinte al CA de la Bursa, reusind sa coalizeze, potrivit mai multor surse din piata, aproximativ 50% din voturi.

"Grupul bancilor", care il sustine pe Anghel, ar avea circa 35% din voturi, iar pentru alegerile presedintelui CA beneficiaza de ajutorul altor investitori, care au in jur de 15% din voturi.

Alegerea presedintelui va avea loc dupa selectarea membrilor Consiliului de Administratie, candidatii la presedintie fiind obligati mai intai sa obtina un loc de membru in CA.

Pentru pozitia de membru in CA au fost primite 19 propuneri, alaturi de cei opt actuali administratori. Un loc in CA este vacant dupa ce reprezentantul Fondului Proprietatea in Consiliul de Administratie al BVB, Grzegorz Konieczny, a renuntat la functia de administrator al Bursei, deorece CNVM a stabilit in noiembrie ca el nu poate ocupa concomitent pozitia de membru CA la BVB si de manager la FP.

Valentin Ionescu, demis de la conducerea Bursei de Valori Bucuresti

Membrii actualului Consiliu de Administratie sunt Stere Farmache (presedinte), vicepresedintii Ciprian Zah (SSIF Broker) si Mircea Botta (Romcapital) si sase membri: Siminel Andrei (director al NCH Advisors Romania), Octavian Molnar (IFB Finwest), Lucian Isac (Estinvest), Ionel Uleia (Prime Transaction) si Cosmin Gheorghiu.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...