Apare cardul bancar cu senzor de amprenta

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 22:34
5419 citiri
Apare cardul bancar cu senzor de amprenta
Foto: digitaltrends.com

Cardurile bancare devin din ce in ce mai sigure prin incorporarea tehnologiei tot mai avansate. Compania MasterCard a scos un astfel de produs cu senzor de amprenta.

Colaborarea cu cei de la Zwipe a dus la aparitia noului card bancar care ar putea face uitat vechiul cod PIN, scrie digitaltrends.com. In viitor, oamenii vor putea plati doar printr-o atingere facuta cu degetul.

Primii care au testat cardul Zwipe Mastercard au fost norvegienii. Prototipul lui era unul mult mai mare deoarece includea si o baterie. El e dotat cu aplicatia MasterCard de tip "contactless" si cu un element de siguranta denumit EMV. Deocamdata a fost mentinut si PIN-ul alaturi de necesitatea amprentei utilizatorului.

Energia necesara va fi acumulata de la terminalele de plata din magazine, in momentul folosirii cardului. Acesta va fi compatibil si cu platformele Apple Pay si NFC, cumparaturile putand fi astfel facute mult mai usor decat pana acum. Lansarea pe piata va avea loc in anul 2015, insa e nevoie ca toti comerciantii sa aiba aparatura necesara efectuarii acestui tip de operatiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#card bancar plata, #plata nfc card, #card amprenta pin, #pin card mastercard, #card apple pay nfc , #card
Comentarii
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, acuma, toata chestia ie sa nuva fure hotii degetu, asa cum