Banca i-a luat bani de pe card unui client fara permisiunea sa, la cererea unui magazin

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 10:41
5491 citiri
Banca i-a luat bani de pe card unui client fara permisiunea sa, la cererea unui magazin

Clientii care achita cu cardul se pot trezi ca au platit mai mult decat credeau, intrucat bancile pot opera modificari in contul lor si pot lua bani in plus, fara a le cere permisiunea.

Intr-o astfel de situatie s-a aflat un tanar care si-a cumparat un pulover aflat la reducere in perioada sarbatorilor de iarna, dintr-un centru comercial din Capitala. La sfarsitul lunii, Sebastian Jacota a realizat ca banca, BCR in acest caz, potrivit b365.ro, ii trasese din cont o suma mai mare decat cea pe care o achitase, relateaza Realitatea TV.

Dupa ce i-a contactat pe reprezentantii Peek&Cloppenburg din mall Baneasa, magazinului de la care cumparase puloverul, tanarul a aflat ca produsul nu era, de fapt, la reduceri, iar vanzatorii au cerut bancii diferenta.

Pretul pe care il achitase tanarul era de 199 lei, in timp ce din cont ii lipseau 279 de lei, pretul initial al produsului.

Pana la urma, magazinul i-a returnat diferenta de bani, tot prin banca.

Potrivit reprezentantilor bancii, astfel de operatiuni se numesc tranzactii de tip CASH BACK si au loc intotdeauna la cererea clientului, in acest caz, magazinul comercial.

Avocati: Discutam de furt

"Cred ca este prima data cand aud o asemenea anomalie in sistemul bancar. Discutam de infractiunea de furt si coroborat cu legea 161 - privind confidentialitatea datelor si a sistemelor informatice, ne aflam in acelasi punct, in fata unei infractiuni contra sistemelor informatice, mi se pare inadmisibil ca o banca sa poata face o retragere dintr-un cont bancar al unui client pentru o suma ce nu a fost autorizata de acesta, doar in baza unei poze emisa de furnizorul de produse", a spus avocatul Adrian Cuculis la Realitatea TV.

Specialistii le recomanda persoanelor confruntate cu situatii similare sa se adreseze Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor si sa depuna o plangere la politie.

Potrivit legislatiei, bancile pot retine sume suplimentare din conturile clientilor doar in cazul unor somatii emise fie de un organ administrativ, fie de un executor judecatoresc.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#banca bani card fara permisiune, #plata card magazin, #client pagubit banca magazin , #card