Cardul de credit care aduce clientilor o parte din profitul bancii

Duminica, 11 Martie 2012, ora 09:35
2653 citiri
Cardul de credit care aduce clientilor o parte din profitul bancii

In conditiile in care industria financiara se confrunta cu o deteriorare a opiniei publice si un val de noi reglementari, o banca americana adopta un nou principiu in relatia cu clientii sai: daca nu-i poti invinge, alatura-te lor.

Barclays a anuntat recent lansarea unui nou card de credit care va utiliza social media pentru a externaliza decizia privind anumite caracteristici ale cardului, printre care si valoarea unor comisioane. Telul bancii este de a restabi increderea printre consumatorii din ce in ce mai precauti si de a fixa un nou nivel in ceea ce priveste transparenta cardurilor de credit, potrivit The Washington Post.

Institutia planuieste chiar sa dezvaluie cat castiga de pe urma cardului de credit si, poate, sa returneze o parte din bani consumatorilor.

"Este simplu si transparent, iar oamenii au un cuvant de spus cu privire la modul in care functioneaza aceste caracteristici", a spus Paul Wilmore, directorul executiv al diviziei pentru clienti al Barclaycard din SUA.

Potrivit unui sondaj desfasurat in Statele Unite, 36% dintre americani nu au incredere in bancile americane. Mai putin de un sfert dintre persoanele chestionate au manifestat o atitudine pozitiva fata de banci.

Iar acest sentiment s-a materializat in momentul in care Bank of America a incercat sa introduca un comision de 5 dolari pentru cardurile de debit. Clientii furiosi s-au grupat in mediul online, au semnat o petitiei si au organizat ziua "muta-ti banii". Institutia a fost nevoita in cele din urma sa retraga comisionul.

Clientii nu sunt singurii nemultumiti de banci. Congresul american a adoptat o serie de reforme cu privire la industria cardului de credit in urma cu trei ani, in scopul limitarii majorarilor de dobanzi si comisioane. Potrivit noului Birou pentru Protectia Consumatorului Financiar, au fost inregistrate aproximativ 12.000 de plangeri cu privire la cardurile de credit din vara anului trecut. Principala problema semnalata de clienti: confuzia.

Wilmore sustine ca Barclays a invatat aceasta lectie.

"Guvernul ne spune trei lucruri: produsul trebuie sa fie simplu, transparent si corect fata de consumator", a spus acesta.

Barclaycard Ring MasterCard nu este prevazut cu recompensele traditionale specifice cardurilor de credit, dar are o dobanda de 8%, sub rata medie de 14,25%. Valoarea penalizarilor de intarziere se ridica la 25 de dolari.

Totusi, cardul este rezervat persoanelor care au un istoric de creditare curat.

Wilmore spera ca initiativa bancii sa declanseze dezbateri intre posesorii de carduri. Banca a lansat anul trecut un grup pilot care sa genereze feedback si chiar sa voteze in ceea ce priveste caracteristicile cardurilor. De exemplu, posesorii pot decide daca ar prefera sa plateasca o dobanda mai ridicata, dar comisioane mai mici.

In centrul acestor decizii se va afla posibilitatea ca clientii sa ia parte la profitul generat de card, care va fi facut public membrilor. Wilmore nu a precizat procentul care le va reveni clientilor.

Totusi, John Ulzheimer, specialist in domeniul creditarii, avertizeaza clientii ca nu ar trebui sa se astepte sa isi creeze cardul de credit ideal.

"Este o idee buna sa le dai posesorilor impresia ca au un anumit control asupra termenilor privind cardul de credit. Insa oricare vor fi termenii pe care clientii ii vor accepta in final, acestia se vor afla in limitele intre care banca se simte confortabil", a spus acesta.

Citeste si:
Nelu Tătaru, mesaj dramatic fără destinatar: "Oamenii au înțeles că sănătatea nu se negociază, unii politicieni însă nu"
Nelu Tătaru, mesaj dramatic fără destinatar: "Oamenii au înțeles că sănătatea nu se negociază, unii politicieni însă nu"
Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a declarat joi, 28 octombrie, că "sănătatea oamenilor nu se negociază", afirmând că românii au înţeles acest lucru,...
Liderul UDMR, despre instabilitatea unei coaliții. „Indiferent dacă ei negociază cu PSD sau cu USR, toţi se uită la celălalt ca la adversari. Conflictul se va repeta”
Liderul UDMR, despre instabilitatea unei coaliții. „Indiferent dacă ei negociază cu PSD sau cu USR, toţi se uită la celălalt ca la adversari. Conflictul se va repeta”
Preşedintele UDMR, vicepremierul interimar Kelemen Hunor, consideră că este necesar un guvern susţinut de o majoritate şi pentru aceasta trebuie să existe perspectiva că se poate merge...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Grasul
rank 5
Dobanda de 8% si comisioane de 25% ca sa para atractive pentru