Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce cred clientii despre furtul din conturi: Banca ne va restitui banii luati de hackeri

Joi, 20 Martie 2014, ora 20:36
2831 citiri
Ce cred clientii despre furtul din conturi: Banca ne va restitui banii luati de hackeri

Aproape jumatate dintre utilizatorii din Europa care isi gestioneaza finantele prin intermediul Internetului sunt siguri ca banca lor ii va compensa in cazul in care le sunt furati bani din conturile online.

Mai exact, 46% dintre ei considera ca isi vor primi banii inapoi daca contul lor va fi "pradat" de hackeri.

"Aceasta incredere in randul clientilor poate avea un impact negativ asupra activitatii organizatiilor financiare, care pot suferi atat daune materiale, cat si reputationale in cazul in care au loc furturi pe Internet", sustin specialistii Kaspersky Lab, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Numarul de amenintari cibernetice financiare este in continua crestere. Potrivit statisticilor companiei citate, fiecare a patra pagina de phishing imita site-ul unei banci legitime, al unui magazin on-line sau pe cel al unor servicii de plata. Aceste pagini false sunt folosite pentru a convinge utilizatorii sa isi divulge informatiile bancare.

Intre timp, hackerii continua sa creeze noi programe malware capabile sa acceseze conturile online si noi modalitati de a eluda instrumentele de securitate ale bancilor.

Kaspersky sustine ca nu este o surpriza faptul ca infractorii cibernetici prefera sa atace computerele utilizatorilor, mai degraba decat infrastructurile IT protejate ale bancilor, fiind mult mai usor de furat date de pe un dispozitiv proprietate privata.

In acelasi timp, utilizatorii ignora de multe ori riscurile si neglijeaza masurile de securitate de baza atunci cand utilizeaza servicii financiare online, cum ar fi cele de online banking.

Val de atacuri cibernetice la doua banci din Romania: Hackerii golesc conturile clientilor

Utilizatorii nu se protejeaza de atacuri cibernetice

Institutul international de cercetare B2B a constatat ca 21% dintre respondenti nu verifica autenticitatea site-urilor pe care isi inregistreaza informatiile confidentiale, iar 34% dintre utilizatori nu iau nici un fel de masuri pentru a preveni interceptarea datelor lor atunci cand se conecteaza la retele publice Wi-Fi.

"Aceasta abordare apatica in ceea ce priveste securitatea personala on-line este legata, printre altele, de convingerea ca bancile le vor rambursa clientilor banii in caz de furt, in urma unui atac cibernetic. 46% dintre respondentii din Europa cred ca banca va plati inapoi banii furati de infractorii cibernetici, iar 57% dintre acestia sunt increzatori ca banca lor a luat deja toate masurile de securitate necesare.

Furtul din conturile clientilor are implicatii pentru activitatea organizatiilor financiare - in afara de costurile financiare, acesta afecteaza, de asemenea, reputatia companiei si loialitatea clientilor", mai arata cei de la Kaspersky Lab.

Ce fac bancile pentru a-ti proteja banii de pe card. Iti pot umbla in cont fara acordul tau?

Companiile folosesc diverse metode pentru a-si proteja clientii de fraudele cibernetice, insa practica arata ca protectia tranzactiilor online pe scara larga poate fi furnizata numai de solutiile dedicate, dezvoltate pentru a gestiona natura specifica a amenintarilor financiare online. Aceste solutii pot reduce numarul de incidente care duc la compensatiile oferite clientilor.

Pentru a se feri de astfel de atacuri, utilizatorii pot folosi serviciul Kaspersky Fraud Prevention sau Bitdefender Safepay, precum si alte solutii de securitate pentru a preveni fraudele online atunci cand folosesc servicii de Internet Banking.

C.P.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#clienti banci furt hackeri, #furt hackeri conturi, #furt hackeri banci, #hackeri banci, #atacuri hackeri banci , #card