Cele mai bune carduri bancare si nebancare pentru copii. Oferta detaliata a marilor institutii financiare din Romania

Marti, 04 August 2020, ora 00:02
18795 citiri
Cele mai bune carduri bancare si nebancare pentru copii. Oferta detaliata a marilor institutii financiare din Romania
Foto: Pixabay.com

Educatia financiara pentru cei mici incepe cu un card pentru copii, cred specialistii. Ziare.com prezinta o comparatie intre cele mai apreciate astfel de produse de pe piata din Romania.

Unele dintre cardurile bancare si nebancare se adreseaza tinerilor peste 14 ani, in timp ce altele au o limita de varsta cuprinsa intre 7 si 17. Cert este ca toate aceste carduri pentru copii nu mai sunt valabile in momentul in care beneficiarul implineste 18 ani.

Libra Bank - Libra Junior

Cardul MasterCard Libra Junior este un card de debit pe care il poti folosi numai daca ai peste 14 ani. Acesta se deschide pe un sub-cont al parintelui si poate fi personalizat cu numele tau, tu avand drepturi de operare strict pe acest sub-cont.

Libra Junior are comision zero la la emiterea, la administrare si la plata la ATM-urile Euronet. Daca este folosit pentru a face plati in UE, comisionul este de 0,5% plus 2,5 lei. Cardul se emite pe o perioada de 3 ani si are o limita de tranzactii zilnice de maximum 5.000 de lei.

Daca este comandat online te poti bucura de o dobanda la sold de 1%/an. Cu ajutorul Libra Junior vei avea la dispozitie o anumita suma de bani, pe care o poti folosi pentru a-si face singur cumparaturile la comercianti sau pe internet.

Unicredit Bank - Mastercard Young

Cardul Unicredit Bank este destinat copiilor intre 6 si 18 ani. Acesta vine cu zero costuri de administrare pentru contul curent in lei si pentru cardul de debit. Dar, poate fi utilizat doar la anumite tipuri de comercianti

Limita cardului si valoarea cumparaturilor zilnice este de 200 Lei/zi si poate fi modificata oricand de catre parinte, prin Mobile Banking sau Online Banking.

Atat parintele, cat si copilul, pot opta pentru plati contactless. Astfel, cel mic nu va mai trebui sa introduca codul PIN la POS pentru cumparaturi de pana la 100 de Lei/tranzactie.

Parintii pot transfera bani in contul copiilor, indiferent daca sunt la cumparaturi sau in tabara de vara la munte. Acesta este notificat in ceea ce priveste cumparaturile facute de cel mic. Este anuntat imediat de fiecare data cand copilul foloseste cardul Mastercard Young cu suma cheltuita si numele comerciantului.

Card Revolut Junior

De curand, Revolut una dintre cele mai mari platforme financiare digitale globale, a lansat si in Romania serviciul Revolut Junior, fiind destinat copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani. Pentru a putea folosi un astfel de card este nevoie de instalarea aplicatiei pe telefon, de acolo realizandu-se toate operatiunile.

Revolut face o concurenta acesrba serviciilor bancare fiind un serviciu integrat ideal pentru cei care calatoresc foarte mult, dar vor sa investeasca sau sa achizitioneze diferite produse.

BRD-ISIC

BRD-ISIC este un card de debit in LEI, emis sub sigla Visa, dedicat tinerilor cu varsta peste 14 ani, inscrisi intr-o forma de invatamant acreditata. Cardul are valabilitate de 4 ani si ofera acces la un program international de reduceri valabil in 130 de tari.

Pentru retrageri de la ATM BRD se percepe un commission de 0,2% sau minim 0,9 lei, iar de la alte ATM-uri din Romania sau UE se va percepe un comision de 1% plus 5 lei. Furnizarea cardului este gratuita, dar administrarea lui anualpa va costa 10 lei.

BCR Xteen

Pachetul Xteen a fost lansat special pentru a ajuta atunci cand ai nevoie de bani repede. Familia ta iti vireaza bani in cont, iar tu ii primesti pe loc. Mai mult, ai 0,20% bonus de dobanda la deschiderea unui plan de economii in lei.

Administrarea pachetului Xteen este gratuita. Pachetul iti ofera un cont curent in lei prin care poti gestiona diferite sume (burse, alocatii, bani de buzunar) si un card de debit ce poate avea sau nu limita.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#carduri de debit, #carduri bancare copii, #carduri pentru copii , #card