Ziare.com

Procedura de infringement aplicata Romaniei pe sistemul de plati

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 10:41

   

Procedura de infringement aplicata Romaniei pe sistemul de plati
CE a declansat proceduri de infringement impotriva Romaniei, Greciei, Spaniei, Poloniei si Ciprului din cauza neimplementarii in legislatiile nationale a directivei serviciilor de plata, care pregateste introducerea Sistemul Unic de Plati in Europa (SEPA).

Cele cinci state vor primi scrisori argumentate prin care va solicita ca autoritatile din aceste tari sa implementeze complet directiva in legislatiile nationale, se arata intr-un comunicat transmis joi de Comisia Europeana si citat de Mediafax.

Scopul directivei este acela de a asigura ca platile electronice de pe piata interna a UE sa devina la fel de simple, eficiente si sigure cum sunt cele efectuate pe plan local, in interiorul unui stat membru, indiferent ca se refera la transferuri de credit, debit direct sau plati cu cardul.

Daca un stat membru nu reactioneaza satisfacator in termen de doua luni la o astfel de scrisoare din partea CE, Comisia isi rezerva dreptul de a actiona guvernul respectiv la Curtea de Justitie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Directorul Transfond (operatorul Sistemului de Plati Electronice din Romania), Mirela Palade, a declarat in octombrie anul trecut ca serviciul va fi disponibil bancilor la sfarsitul lui 2010.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2125 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Niste nemernici

Ca sa pot sa imi pun in cont in Romania un ceque din olanda mi-au cerut comision 50 de euro. Ceque-l era de 50 de euro! Idi.o.ti. Bineinteles ca mi-am inchis toate conturile din romania la respectiva banca.

 

 

probabil.

Probabil ca nu se va intinpla nimic,cum nu sa intinplat nici in celelalte cazuri,mediu ,taxa auto,etc nu au ai nostri guvernanti nici o treaba cu uniunea europeana eventual daca le pica lor ceva

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor